Baykal'a boneli türban

Gerçek Hayat Dergisi'nin bu haftaki kapağı "Türbanlı Deniz Baykal" fotoğrafı ile dikkat çekti.

İslami kesimin olduğu kadar liberallerin de yakından takip ettiği Gerçek Hayat Dergisi'nin bu haftaki kapağı "Türbanlı Deniz Baykal" fotoğrafı ile dikkat çekti.

Fotomontaj tekniği ile Deniz Baykal'a 'sıkma baş' olarak tabir edilen türban modeli giydirildi. Derginin CHP lideri Deniz Baykal'a neden türban giydirdiği ise "Laikler korkmayın hepimiz aynıyız" başlıklı haber dosyasında anlatıldı. Dergi, İslami kesimde yozlaşma görüldüğü için laiklerin korkmaması gerektiğini ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Haberde 28 Şubat sürecinde ve kendiyle yüzleşme fırsatı bulan İslamcıların, ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşadıklarını da savunuldu.

İslamcı camianın da sert bir şekilde eleştirildiği haberde, genç kızların artık farklı kreasyonlarla 'çılgın' tesettür biçimleri denediklerinin altı çizilirken, tesettürlü kızlar için şu ifadeler kullanılıyor:

"Başlarındaki örtünün rengiyle uyumlu farlar sürüp full makyaj sokağa çıkmakta bir beis görmüyorlar. Ramazan ayını karnavala dönüştürüp, genç bir müzisyeni dinleyerek kendilerinden geçebiliyorlar. Erkekler ise bu süreci daha hızlı yaşadılar. Sakallarından ve bıyıklarından vazgeçip, bol kesim pantolonların yerini blucinler aldı."