Baykal'a istifa çağrısı

İstanbul (AA)- Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkanı Aydın Cıngı, "CHP'yi yeniden CHP yapabilmenin yolunun açılması için sayın Baykal ve yönetici kadro görevlerini bırakmalıdır" dedi.

Cıngı, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin yakın geçmişinin bir "seçim yenilgileri dizisi"ne ve bu yenilgilerin Baykal tarafından kamuoyuna "yarı başarı" olarak sunulması tarihine dönüştüğünü savunarak, CHP'nin önünün açılmasına izin vermenin, Baykal'ın partisine bundan böyle yapabileceği en önemli hizmet olacağını ifade etti. CHP'nin, üst yöneticilerinin istifasıyla kuşkusuz bir günde değişip dönüşemeyeceğini, ancak bunun rehabilitasyon sürecinin ilk adımı olduğunu vurgulayan Cıngı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Daha sonra düzenlenecek bir kurultay, yeni yönetici kadroları belirlemelidir. Söz konusu kurultay, her başarısızlıkta ortaya çıkan bildik yüzlerin ötesinde, sosyal demokrasinin tüm renklerini içerecek biçimde yeni katılımlarla zenginleştirilmeli ve parti içi demokrasi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilmelidir."

Haklı ya da haksız gerekçelerle kamuoyunda oluşmuş ve artık değiştirilmesi olanaksız önyargıların, Genel Başkanın kişiliğinde odaklandığı bilinen bir gerçektir. CHP'yi yeniden CHP yapabilmenin yolunun açılması için sayın Baykal ve yönetici kadro görevlerini bırakmalıdır."