Baykal'dan Ecevit mesajı

Baykal, rahmetli Ecevit'e heves etti şiir gibi bir bayram mesajı kalema aldı. İşte Baykal'ın şiir gibi mesajı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kurban Bayramı mesajında "Bir umudum var. Herkesin aşı, işi olacak. Yoksulumuz din istismarcılarının tuzağına düşmeden yardımlaşacak, Herkes kimliğini şeref gibi taşıyarak, kardeşçe kucaklaşacak. İşte o zaman bayramlarımız buruk olmayacak" dedi.

Baykal, Kurban Bayramı dolayısıyla "şiirli" bir bayram mesajı yayınladı. Baykal’ın Kurban Bayramı mesajı şöyle: "Biliyorum, Gün gelecek işsizlik çığ gibi büyümeyecek.

Zamlar yağmur gibi yağıp, zulme dönüşmeyecek.

Sadaka gibi dağıtılan yardımlarla insanlarımızın onuru çiğnenmeyecek Emeklilerimiz açlık grevi yapmayacak, Yaşlılarımız banka kapılarında, Gazimiz aç karnına yol kenarında ölmeyecek.

Reklam
Reklam

Biliyorum ve inanıyorum, Gün gelecek analar, babalar evlat acısıyla gözyaşı dökmeyecek.

İnsanlarımız dini, dili, inancı, mezhebi, ırkı nedeniyle hor görülmeyecek, dışlanmayacak.

Toprak bütünlüğümüz, ulusal birliğimiz ve Laik Cumhuriyetimiz tehdit altında olmayacak.

Bir umudum var Herkesin aşı, işi olacak.

Yoksulumuz din istismarcılarının tuzağına düşmeden yardımlaşacak, Herkes kimliğini şeref gibi taşıyarak, kardeşçe kucaklaşacak.

İşte o zaman bayramlarımız buruk olmayacak.

Çünkü, bugüne kadar dini bayramlar islamiyetin en özgür, en akılcı, en ileri, en güzel yaşandığı ülkemizde huzurla kutlandı.

Bundan sonra da İslamiyetle Cumhuriyetin, islamiyetle demokrasinin, islamiyetle laikliğin, islamiyetle özgür kadın anlayışının en iyi şekilde bağdaştırıldığı Türkiyemizde bayramlarımızı bayram gibi kutlayacağız.

Bu inanç, duygu ve düşüncelerle ülkemize, insanımıza ve islam dünyasına barışı, kardeşliği, dostluğu, hoşgörüyü, yardımlaşmayı, paylaşmayı ve dayanışmayı esas alan bayramlar diliyor, kurban bayramını içtenlikle kutluyor, saygılar, sevgiler sunuyorum."

Reklam
Reklam