Baykal'dan Erdoğan'a hodri meydan

Başbakan'ın Yargıtay Başkanı'na yönelik söylediği "Çıkar cübbeni siyasete gir" çağrısını sert sözlerle eleştiren CHP lideri, Erdoğan'ı televizyonda tartışmaya davet etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Samsun'daki İl Kongresi'ne katıldı.

Baykal, Başbakan Erdoğan'ın Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'e yönelik "Cübbeyi çıkar, siyasete gir" çağrısını eleştirdi.

Baykal, "Hakim, istediği zaman cüppesini çıkarır, siyasete girer, dokunulmazlık gömleğini giyer. Ama sen o dokunulmazlık gömleğini hiçbir zaman çıkartıp, o hakimlik cüppesini giyemezsin. Sayın Başbakan mahkemeye girmeye çok meraklıysa kendisine haber vereyim, mahkemeye girecek olursa yeri, o hakimin bulunduğu nokta değildir başka bir yerde bulunmak zorunda kalır" dedi.

Reklam
Reklam

CHP lideri, Erdoğan'a televizyonda anayasa paketini karşılıklı konuşalım çağrısında da bulundu:

"Anayasa değişikliği konusunda milletimizin en doğru şekilde bilgilendirilmesine ihtiyaç vardır. Bu bilgilendirme broşür bastırıp, afiş hazırlayarak ya da yandaş televizyonlarda eşi dostu çıkarıp tek taraflı konuşturarak sağlanmaz. Sayın Başbakan, kendinize güveniyorsanız bu anayasa değişikliği konusunu çıkın karşıma televizyonda bir araya gelip konuşalım."