Baykal'dan Fransa'ya tepki

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Voltaire, Rousseau, Montesque'nun çocuklarının bu hale düştüğünü görmek, bizim yüreğimizi dağlıyor" dedi.
Baykal, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, Fransa Ulusal Meclisinde 12 Ekimde görüşülecek, sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza öngören yasa teklifini değerlendirdi.

Ermeni soykırımının doğru olmadığını söyleyenlerin çıkacağı korkusu ve telaşı yaşandığını belirten Baykal, bunun, Fransa'yı acıklı bir manzaranın içine çektiğini kaydetti.

Baykal, bir düşünceyi söylemeyi, iddia etmeyi suç haline getiren bir anlayış sergilendiğini ifade ederek, bu anlayışın, hiçbir mantık, akıl, özgürlük, insan hakları ve medeniyetle bağdaşamayacağını kaydetti. Baykal, Fransa'nın bunu dünyaya anlatamayacağını dile getirerek, "Voltaire, Rousseau, Montesque'nun çocuklarının bu hale düştüğünü görmek, bizim yüreğimizi dağlıyor. Bunların altında, 'gerçek ortaya çıkmasın, konuşulmasın' telaşı var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

301. MADDE Tarihten, gerçekten, belgeden, yaşanmış olaylardan neden korkulduğunu soran Baykal, Türkiye'nin bu tekliflere muhatap olmaması gerektiğini, bunun ciddiye alınamayacağını kaydetti. Baykal, "301. maddenin ne olduğunu şimdi anlıyor musunuz, neden kaldırmamızı istediklerini? Fikir özgürlüğüne saygınız varsa, önce o teklifi kaldırın" diye konuştu.