Baykal'dan il başkanlarına mesaj

Genel başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal'dan CHP il başkanlarına mesaj.

Baykal, "Birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Etik dışı baskılara göğüs gerelim. Partinize sahip çıkın. Partiyi ayrıştırmadan kurultaya gidin" dedi.

[** **](https://www.mynet.com/sav-baykalla-yollarimiz-ayrildi-110100511853)
[ ****](http://haber.mynet.com/detay/foto-analiz/kemal-kilicdaroglu-kimdir/511736)

[

****](https://www.mynet.com/kilicdaroglu-adayligini-ilan-etti-2691014-myvideo)

Baykal da il başkanlarına gönderdiği yazılı mesajda birlik ve bütünlük vurgusu yaparak şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Bugün gerçekleştirmekte olduğunuz İl Başkanları Toplantısının tarihi bir önem taşıdığını biliyorum. CHP'nin haksız ve hukuksuz saldırı ve suçlamaların hedefi olarak seçildiği, komploların tezgahlandığı bir ortamda gerçekleştirilecek olan Kurultay'a sizler yön vereceksiniz. Bu ortamda üzüntü verici gelişmelerin yaşandığı bazı acı siyaset tablolarını kendini gösterdiği siyasi ve ahlaki ibret manzaralarının ortaya çıktığı açıktır. Bu durumun partilerimiz arasında ilişkileri zedeleyecek, parti görevlerimizi sorumluluklarımızı engelleyecek bir ayrışmaya dönüşmemesini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu anlayış içinde ben il başkanlarından CHP'nin birliğini, bütünlüğünü gözetecek bir dayanışma içinde yeni yönetim oluşmasını el birliğiyle destek olmaların katkıda bulunmalarını bekliyorum. Gün ağlaşma ve hesaplaşma günü değildir. Tarih karşısında hepimiz büyük bir ahlak siyaset sınavı veriyoruz. Bugün CHP'ye her zaman olduğundan daha çok görev ve sorumluluk düşmektedir. İl Başkanlarımızın hep birlikte el ele vererek bu tarihi sorumluluğun üstesinden geleceğine inanıyor, sizlere başarılar diliyor, sevgiler saygılar sunuyorum"

Reklam
Reklam

GÖZLER İL BAŞKANLARINDA

CHP Genel Başkanlığı için kritik önem taşıyan İl Başkanları toplantısı parti genel merkezinde Genel Başkanvekili Cevdet Selvi başkanlığında başladı.

Daha önce 10.00’da başlayacağı duyurulan toplantı, bazı il başkanlarının salona geç gelmesi sebebiyle saat 10.50'de başladı. Toplantıya son olarak Muğla ve Aydın İl Başkanları giriş yaptı.

İSTİFAYA ÇAĞIRILAN SAV TOPLANTIDA

Bu arada dün, CHP Merkez Yönetim Kurulu(MYK) tarafından, Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediği gerekçesiyle istifaya davet edilen Genel Sekreter Önder Sav, toplantıya ilk gelenler arasındaydı. Toplantıya Baykal dışındaki diğer MYK üyeleri de tam kadro katılıyor.

GAZETECİLERE TOPLANTI KATI YASAĞI

Öte yandan, daha önceden gazeteciler, CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkanlık katı haricindeki bütün katlara serbestçe girebiliyordu. Ancak bugünkü İl Başkanları toplantısı öncesi Basın Bürosunun bulunduğu 2. kat hariç gazetecilerin diğer katlara girişi yasaklandı. Özellikle Parti Meclisi salonunun bulunduğu ve il başkanları toplantısının yapıldığı 4. kattan gazeteciler çıkarıldı.

Reklam
Reklam

8 il başkanından Kılıçdaroğlu'na destek

İl Başkanları toplantısında şu ana kadar konuşan 11 il başkanından 8'i Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini açıkladı.

Ankara'nın başını çektiği 46 Gençlik İl Kolu Başkanı da 'Kılıçdaroğlu' dedi.

CHP'de Yüksek Disiplin Kurulu'nun 15 üyesinden 13'ü de Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır aldı.