Baykan’da şehit olan korucu ve kardeşi için cenaze töreni düzenlendi

Siirt’in Baykan ilçesinde dün teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen korucu ve kardeşi için cenaze...

Siirt’in Baykan ilçesinde dün teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen korucu ve kardeşi için cenaze töreni yapıldı.
Baykan ilçesinde dün saat 16.30 sıralarında Sarıdana köyü kırsalında teröristlerin saldırısı sonucu şehit edilen geçici köy korucusu Şakir Çarboğa (25) ile kardeşi Adem Çarboğa’nın (19)cenaze töreni Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesinde bulunan Veysel Karani külliyesinde yapıldı. Diyarbakır’dan helikopter ile beldeye getirilen Çarboğa kardeşlerinin cenazeleri külliyenin bahçesinde konuldu. Burada İl Jandarma komutanı Albay Önal Ödemiş yaptığı konuşmada, elinde silah olmadan teröristlerin üzerindeki silaha atlayacak yüreğe sahip kahramanlar olduğu sürece bu vatan hainler asla amaçlarına ulaşamayacaklarını belirterek, "Bugün rütbelerin en önemlisi olan şehitlik mertebesine ulaşan geçici köy korucu arkadaşımız Şakir Çarboğa ile Adem Çarboğa’yı son yolculuğuna uğurlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Şehitlerimiz Şakir Çarboğa ve Adem Çarboğa, bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit olmuşlardır.Bu vatanı bizlere armağan eden atalarımıza layık olduğunuzu gösterdiniz. Sizleri asla unutmayacağız, döktüğünüz kanı yerde bırakmadan, kahraman korucu arkadaşlarımızla beraber hepimizin borcu boynudur. Elinden silah olmadan teröristlerin üzerine atlaya bilecek yüreğe bile sahip kahramanlar olduğu sürece bu vatan hainler amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Hainlar unutmasın ki bu bayrak inmeyecek. Baykanlı kahraman korucularımız bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bu vatan hainlerini döktükleri kanda boğacaklardır." dedi.
Şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ardından dualar okundu. Ve cenaze namazı kılındı. Şehidin ailesi tabutlara sarılarak ”Bizi bırakıp gitme diye” Kürtçe ağıtlar yaktı. Baba Ahmet Çarboğa’da taziyeleri kabul etti. Şehidin ailesi ve cenaze katılanlar törede teröre lanet yağdırırken “Kahrolsun PKK” şekilde sloganlar attı.
Törene Siirt Vali Vekili Erkan Kalender, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Şükrü Eken, Kurtalan kaymakamı ve Baykan Kaymakam vekili Abdulhalim Can, İl Jandarma komutanı albay Önal Ödemiş, Baykan ve ziyaret belediye başkanları ve kamu kurum müdür ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz