Baymak'ı Ortağı Satın Aldı

Isıtma-soğutma sektörünün öncü firmalarından Baymak’ı, Avrupa’nın ısıtma sektörünün en büyük gruplarından BDR Thermea satın aldı....

Isıtma-soğutma sektörünün öncü firmalarından Baymak’ı, Avrupa’nın ısıtma sektörünün en büyük gruplarından BDR Thermea satın aldı. Baymak, 2002 yılında yüzde 50’si şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan'a ait olacak şekilde İngiliz Baxi Group ile ortak olmuştu. 2009 yılında ise Baxi Group’un, Hollanda menşeli ‘De Dietrich - Remeha’ ile birleşmesi sonucunda ortaya çıkan BDR Thermea, Baymak'ın yüzde 50 hisselerinin yeni sahibi olmuştu. Şirketin ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, Baymak’ta sahip olduğu bütün hisseleri BDR Thermea Grubu’na devrettiğini açıkladı. Böylelikle BDR Thermea Baymak’ta yüzde 100 oranında paya sahip oldu.

Reklam
Reklam

Hisse devrine ilişkin basın toplantısına Murat Akdoğan’ın yanı sıra BDR Thermea CEO’su Rob van Banning, BDR Thermea Operasyonlar Direktörü Jan van Ooijen ve Baymak Genel Müdürü Ender Çolak katıldı. Toplantıda konuşan Murat Akdoğan, 46 yıllık geçmişe sahip Baymak’ın Türkiye’de büyük bir başarı hikâyesine sahip olduğunu belirtti. 1990’ların başlarında finansal krize giren Baymak’ta payları devralarak büyük bir dönüşüm başlattıklarını belirten Akdoğan, Türkiye’nin ısıtma alanındaki lider firma haline geldiklerini, bu başarının arkasında çok çalışmak, dürüstlük ve güvenin yattığını ifade etti.

Baymak Genel Müdürü Ender Çolak da Baymak’ın kombi satışlarını son 3 yılda 3 kat artırdığını, yoğuşmalı kombi oranlarının da yüzde 70’i aştığını belirtti. Çolak, “23 noktada 7-24 hizmet veriyoruz. Yani Baymak ısıtma sektöründe günün her saati, haftanın her günü Türkiye’nin 23 noktasında hizmet bu hizmeti verebilir. Baymak ihracatta da hızlı büyüdü. Geçen yıl ihracatını en çok artıran firmalardan biri olduk. Bugün Avrupa başta olmak üzere dünyanın her kıtasına satış yapıyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

BDR Thermea CEO’su Rob van Banning de konuşmasında, iklimlendirme sektöründe ısıtma, soğutma, sıcak su üretimi, yenilenebilir enerji alanlarında entegre çözümler sunduklarını ve grubun Baxi, Remeha, De Dietrich ve Baymak gibi Avrupa’nın en önde gelen firmalarına sahip olduğunu belirtti. Çok güçlü bir finansal yapıya sahip olduklarını belirten Banning, “Tüm dünyada yaklaşık 7 bin çalışanımızla ciromuzu yaklaşık 3 milyar dolar düzeyine getirdik. 70’ten fazla ülkede varız ve Avrupa ülkelerinde Baxi, Remeha, Brötje Heizung, De Dietrich, Chappee ve Baymak gibi lider markalarımızla yer alıyoruz.” dedi.

BDR Therma’ nın ana değerlerinin tüketiciyi en ön planda tutmak, onlara akıllı ve entegre ürünler sunmak, yenilikçi olmak, sürdürülebilir olmak ve tüketiciye fiyat performans olarak en iyi ürünü sunmak olduğunu söyleyen Banning, son dönemde yoğunlaştıkları yeni nesil yoğuşmalı kombiler ve hibrid sistemler ile Baymak kanalıyla Türkiye’de de büyük bir ivme kazanacaklarını ifade etti. Baymak’ ın farklı iş modelleri, dinamizmi, sahip olduğu iş etiği, yenilikçi yapısı ve çok çeşitli ürün gamıyla BDR Thermea ile çok büyük bir sinerji içinde olduğunu belirten BDR Thermea CEO’su, “Bu başarı hikayesini oluşturan Murat Akdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim için yeni dönem Dr. Murat Akdoğan’ın bugünlere getirdiği Baymak’ ı sadece Türkiye’nin değil dünyanın da lider markalarından birisi haline getirme dönemi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

BDR Thermea; Türkiye, İngiltere, İtalya, Almanya, Fransa, İspanya ve Hollanda’ da bulunan üretim tesisleri ile 3 milyar doları aşan ciroya ve 7.000’e yakın çalışana sahip, ısıtma sektöründe Avrupa’nın üçüncü büyük grubu konumunda bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: