Baymaz: TFF’nin bir oyun sistemi yok

Gaziantepspor Altyapı Genel Koordinatörü Mehmet Sait Baymaz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) bir oyun sisteminin olmadığını,...

Gaziantepspor Altyapı Genel Koordinatörü Mehmet Sait Baymaz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) bir oyun sisteminin olmadığını, dolaysıyla başarının da kalıcı olmadığını söyledi.
Baymaz, TFF’nin bir oyun sisteminin olmadığı gibi herhangi bir müfredatının da bulunmadığını belirterek, Türkiye’nin futbolda belirli bir oyun sistemini oturtması gerektiğini kaydetti. Son dönemlerde Gaziantepspor alt yapısından futbolcu çıkmadığı söylemlerini makul karşıladığını ifade eden Mehmet Sait Baymaz, “Biz eleştirilere her zaman açığız ama gerçekleri bilerek eleştiri yapılması gerekiyor ve eleştiriyi yaparken de alternatif koyarak eleştiriyi yapmak gerekiyor, aksi takdirde sırf eleştiri olsun diye eleştiri yapılmaz.” dedi.
Gaziantepspor alt yapısı olarak belirli bir şablon kurmak istediklerini vurgulayan Baymaz, “Geçmişten çok daha iyi yönetilmek ve daha iyi hedefleri olan bir alt yapıya sahiptik. Şimdi de belirli bir kalıp içinde kaliteli oyuncular yetiştirmek istiyoruz.'' diyerek, şunları söylmedi:
''Gaziantepspor alt yapı hedeflerine adım adım yaklaşıyor. Alt yapıya bakış açısı ülkenin spora bakış açısıyla ilgili bir konumdur. Bir kulübün alt yapısı çok hassastır ve burayı yönetin insanların çocuk psikolojisi ile ilgili bilinçli olmaları gerekiyor, çünkü çocuklar yaş grupları ile yaşıyoruz, bu yaş gruplarına hassas yaklaşım göstermediğiniz zaman felaketlere de yola açabilir ama doğru insanların elinde de doğru hale getirilir.”

Reklam
Reklam

TOLUNAY KAFKAS İLE ALTYAPIYI KONUŞAMADIK
Gaziantepspor eski teknik direktörü Tolunay Kafkas ile alt yapı konusunda iletişime geçemediklerini açıklayan Baymaz, “Abdullah hoca geldiğinde alt yapı hakkında bilgiler verdik ve kendisinin alt yapıya bakış açısı konusunda bilgilerini aldık.'' diyerek şunları söyledi:
''Bir defa alt yapıya verdiğiniz önemin değeri anlaşıldığında verimin alınması adım adım başlar, kulüplerde alt üst diye bir kavramda olamaz. Camia kavramı vardır, biz Gaziantepspor ailesiyiz altı üstü yok.
Yukarıya bir ekmek veya peçete alsanız benim alt yapıma da alacağım dersiniz bu böyledir. Hatta iki ekmeği alt yapıya bir ekmeği üst yapıya vermeniz gerekiyor, kulüplerin alt yapısı bu kadar önemlidir. Alt yapının isteklerine olumlu bakıldığı zaman her şey yavaş yavaş çözülür, birden bire bitmez. Alt yapının sorunları sadece kulüplere de mal edilemez bu ülkemizin gerçek anlamda verdiği değerdir."
Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olunduğunundan bahsedildiğini hatırlatan Baymaz, "Peki bu genç nüfusun ne kadarını doğru anlamda değerlendirebiliyoruz, bunların kaç tanesini Türk futboluna kazandırabiliyoruz, bunları iyi değerlendirmek gerekiyor.'' diyerek konuşmasını şöyle tamamladı:
''Türkiye Futbol Federasyonu'nun bununla ilgili bir planlaması ve müfredatı yok, burada Türk futbolcusunun yetişmesi için bir kriter konulmamış. Bank Asya 1. Ligi'nden her sezon Süper Lig'e yeteri sayıda futbolcu çıkmıyor. İkinci ligden Bank Asya 1. Ligi'ne çıkan oyuncu sayısı ve Bank Asya 1. Ligi'nden Süper Lig'e çıkan oyuncu sayısı o kadar fazla değil.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz