Bayrak Kanunu'na uymayanlara ceza

AYDIN (İHA) - Aydın'daki resmi kurum, kuruluş ve işyerlerindeki Türk Bayrakları'nın Aydın Vali Vekili Ömer Eru'nun talimatı üzerine zabıta tarafından kontrol edeceği bildirildi. Yapılan denetlemede, Bayrak Kanunu'na aykırı davranışta bulunan kişi ve kurumlar hakkında soruşturma açılacağı belirtildi.

Aydın Vali Vekili Ömer Eru, Aydın'daki kamu kurum ve kuruluşları, belediye başkanlıkları ve kaymakamlıklara gönderdiği yazıda, bayrak kanununa riayet edilmesini, bu kapsamda işyerleri, resmi kurum ve kuruluşlardaki bayrakların denetlenmesini istedi. Eru yayınladığı genelgede, 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu'nun 7. Maddesi'ne hassasiyet gösterilmesini isteyerek, ilgili kuruluşların bu konuda denetleme yapmasını istedi. Ömer Eru'nun gönderdiği genelgede, "Türk Bayrağı yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara, kürsülere örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Türk Bayrağı Kanunu'na aykırı hareket edenler hakkında soruşturma açılacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Aydın Belediyesi Zabıta Müdürü Serdar Adanır, Valiliğin talimatları doğrultusunda Aydın'daki bütün bayrakları kontrol edeceklerini belirtti.