Bayraklı Halk Oyunlarıyla Coştu

Bayraklı Belediyesi Türk Halk oyunlarına ev sahipliği yaptı. Şölen havasında gerçekleşen geceye Türkiye’nin yedi bölgesinden...

Bayraklı Belediyesi Türk Halk oyunlarına ev sahipliği yaptı. Şölen havasında gerçekleşen geceye Türkiye’nin yedi bölgesinden farklı oyunlar sergileyen folklorcular damgasını vurdu.

Bayraklı Belediyesi, Bayraklı Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü folklor kursiyerlerini ağırladı. Gecede eğitmenler Hüseyin Keç, Behçet Dildirim, Ayşın Kuruç, Ali Şengül, Mahir Serkan Dayaüç, Yasemin Özen, Mustafa Tahirler, Ezel Keç ve yöre danışmanı Seyfettin Çiftlikli tarafından 8 ay boyunca eğitim gören 101 folklorcu sahne aldı.

Reklam
Reklam

HER YÖREDEN BİR OYUN

Program minik zeybeklerin sahneye çıkmasıyla başladı. Çocuklarını sahnede gören vatandaşlar büyük ilgiyle sergilediklerini oyunu izlerken gözyaşlarına hâkim olamadılar. Miniklerden sonra sahneye ağabey ve ablaları çıktı. Karadeniz kız folklor ekibi izleyicileri alıp Karadeniz’e götürürken daha sonra sahneye Diyarbakır ekibi çıktı. Diyarbakır ekibinin davul ve zurna eşliğinde yapılan gösterilerinin ardından Marmara’ya uzanan folklorcular Çiftetelli ile izleyicileri coşturdu.

Roman havasıyla devam eden program Erzurum ve Hatay bölgelerine ait oyunlar ile devam etti. Daha sonra ise sahneye Aşuk ile Maşuk çıktı. Birbirlerini çok seven ancak bir türlü birbirlerine açılamayan Aşuk ile Maşuk’un gösterisi canlı çalınan müzik ile harika bir gösteriye büründü. Unutulmaz gece Balkanlar Üsküp yöresinden sergilenen oyunla sona erdi. Halk oyunlarına müzisyenler Demri Karadana, Necdet Bakbak, Hüdaverdi Kerpicçi, Bekir Onur, Kemal Uludağ, Şeref Uludağ, Sinan Demirci ve Mehmet Demirci canlı performanslarıyla katkı koydu.

Reklam
Reklam

GELENEKLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Bayraklı Belediyesi olarak Türkiye’nin geleneklerine sahip çıktıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bu yıl 19 Mayısları kutlayamadık. 19 Mayıs ile başlayan Emperyalizme karşı verdiğimiz kurtuluş savaşında o ruh olmasaydı bu ülkede ezanlar özgürce okunamazdı. Bugün Türkiye’de çocuklarımız özgürce kültürümüzü yaşatan bu oyunları oynayamazdı. Atatürk’ü asla bu ülkede yıkamazlar. Atatürk değerleriyle asla oynatmayacağız. Ruhu şad olsun” dedi.

Bayraklı Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı, Siirt yöresine ait üzerinde Başkan Karabağ’ın ad ve soyadının bulunduğu keçeden yapılma işleme Türk Bayrağı hediye etti. Gecenin sonunda Başkan Hasan Karabağ folklorcuları Anıtkabir’e götüreceklerinin müjdesini verdi.

Müjdeyi büyük bir sevinçle karşılayan folklorcular Başkan Karabağ’ı omuzlarına aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz