Bayraklı'da Bin Öğrenciye Burs Desteği

Bayraklı Belediyesi'nce her yıl dar gelirli ailelerin başarılı öğrencilerine verilen eğitim bursu desteği, bu yıl...

Bayraklı Belediyesi'nce her yıl dar gelirli ailelerin başarılı öğrencilerine verilen eğitim bursu desteği, bu yıl da bin kişiye dağıtıldı. Önümüzdeki yıl bu sayısı daha da artırmak istediklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Keşke paramız olsa da daha çok verebilsek" dedi.

Bayraklı Belediyesi eğitime desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda dar gelirli başarılı öğrencilere verilen eğitim bursları bin aileye dağıtıldı. Buna göre ilköğretim öğrencilerinin hesaplarına 400 lira, orta öğretim kurumlarındaki öğrencilerinin hesaplarına da 480 lira yatırıldı. 8 aylık eğitim dönemi için tek seferde ödenen para ailelerin yüzünü güldürürken, törende konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eğitime ve başarılı öğrencilere desteklerinin süreceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

KEŞKE DAHA ÇOK PARAMIZ OLSA

Bayraklı Gençlik Merkezi'nde verilen üniversite sınavı eğitimleri kapsamında yüzde yüzlük başarıya ulaşıldığını vurgulayan Başkan Karabağ, "Sıkıntılı, dar gelirli ailelere elimizden geldiğince her yıl yardım etmeye çalışıyoruz. Koyduğumuz kritlerde derslerinde başarılı olan ve dar gelirli ailelere burs veriyoruz. Bu yıl üniversite sınavlarına bizim dersaneden 188 öğrenci girdi. 183'ü 4 yıllık, 5'i de 2 yıllık üniversiteyi kazandı. Yüzde yüz başarı var. Seneye bin rakamını artırmak istiyoruz. Bin 500'e çıkaracağız. İlköğretimdekilere 400 orta öğretimdekilere de 480 lira olmak üzere tek seferde, bu parayı veriyoruz. Keşke paramız olsa daha çok kişiye daha çok para verebilsek" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: