Bayraktar: Kalkınmayı çevreyi koruyarak yapmak zorundayız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin kalkınmasını çevreyi koruyarak yapmak zorunda olduklarını söyledi. Bayraktar,...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin kalkınmasını çevreyi koruyarak yapmak zorunda olduklarını söyledi. Bayraktar, “Şehirlerimizi çağdaş dünyanın gerektirdiği forma kavuşturmadıkça gerçekten gelişmiş bir ülke olamayız.” dedi.
Bakan Bayraktar, İl Bankası Genel Müdürlüğü tesislerinde çevre sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Bayraktar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin korunması ve şehirlerin gelişimini birlikte sağlamak istediklerini söyledi. Bakan Bayraktar, çevre konusunda dünyanın birçok ülkesinden ileri olduklarını belirterek, “Birçok konuda ilk 10’a, ilk 20’ye girebiliriz. Birçok konuda da gerilerdeyiz.” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin son 9 yılda dünyaya parmak ısırtacak şekilde bir gelişme, bir kalkınma yakaladığını ifade eden Bayraktar, bu gelişmeyi Avrupa ve dünyanın gördüğünü söyledi. Avrupa’daki sıkıntı için 'Türkiye olarak ne yapabiliriz' diye düşündüklerini anlatan Bayraktar, Türkiye’nin büyümede yüzde 11’leri yakaladığını söyledi. Bayraktar, Türkiye’nin kalkınmasını çevreyi koruyarak yapmak zorunda olduklarına işaret etti. Bayraktar, Türkiye’nin gelişmiş ülke konumuna gelmesine ramak kaldığına işaret ederek, “Şehirlerimizi çağdaş dünyanın gerektirdiği forma kavuşturmadıkça gerçekten gelişmiş bir ülke olamayız.” sözlerini kaydetti.
Bakanlık olarak ilk çalışmalarını çevre konusunda yaptıklarını dile getiren Bayraktar, yapacakları çalışmalarda çevreyi dikkate alacaklarını anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz