Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon için turizm alanında atılımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Bakan Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon’un turizm potansiyelini en verimli biçimde kullanmaya çalıştıklarını belirterek, “Turizm kenti Trabzon diyoruz. Trabzon’da turizm alanında da atılımlar yapıyoruz. Trabzon’u turizm açısından hem iç hem dış turizm açısından geliştirmek için uğraşıyoruz. Trabzon’un marka değeri yükselsin Trabzon’un itibarı artsın diye çalışıyoruz.” dedi.
Trabzon’a gelen yerli veya yabancı misafirler sayesinde şehrin gelirinin artması, esnafın yüzünün gülmesi için turizmin önemli olduğunu ifade eden Bayraktar “2011’de 11 bin 547 olan Trabzon Müzesi’nin ziyaretçi sayısı, 13 bin 260’a çıktı. Yine; Ayasofya Müzesi’nin ziyaretçi sayısı 116 bin 179’du, 2012’de bu rakam 128 bin 192 oldu. Sümela örenyerinin ziyaretçi sayısı ise 295 bin 704’tü; 339 bin 24 oldu. Bu sayıların daha da artması için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Trabzon için her alanda kaynak ve hizmet ürettiklerini anlatan Bakan Bayraktar, 2011-2012 döneminde Kültür ve Turizm Bakanlığı kanalıyla Trabzon’a toplam 7 milyon 914 bin 556 lira kaynak tahsis edilmesini sağladıkları bilgisini verdi. Bayraktar, “Bu kapsamda; Sümela Örenyeri Çevre Düzenlemesi Projesi’ne 2011 yılına kadar 434 bin 618 lira harcanmıştı. 2012 yılı ödeneği olarak 3 milyon 556 bin 854 lira ayrıldı. Sümela Manastırı Yol Yapımı için 349 bin lira ödenek ayrılmasını sağladık.” dedi.
Trabzon ilçelerine de yatırımın aralıksız sürdürüldüğünü dile getiren Bayraktar, şöyle devam etti: “Maçka Çakırgöl Kayak Merkezi için 250 bin lira kaynak aktarıldı. Akçaabat Ortamahalle Sokak Sağlıklaştırma Projesi İçin 750 bin lira ödenek sağlandı. Trabzon Müzeleri Bakım Onarım Projesi için 116 bin 958 lira, Trabzon Ortahisar Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projelerinin Yapımı için 180 bin lira, Doğu Karadeniz Master Planı Altyapı Uygulamaları Projesi kapsamında Arsin-Yanbolu-Santa Grup Yolu çalışmalarına 1 Milyon lira, ayrıca 2011 yılında ilave 600 bin lira, Trabzon Kültür Merkezi Projesi Bakım ve onarım işi için 70 bin 829 lira, Uzungöl Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel tasarım Projelerinin Yapımı için 160 bin liralık ödeneğin İl Özel İdaresi hesaplarına aktarılmasını sağladık.” Son 2 yılda Gençlik ve Spor Bakanlığı kanalıyla da, 11 milyon 127 bin lira kaynak gelmesini sağladıklarını belirten Bayraktar, tüm gayretlerinin Trabzon’a daha çok kaynak ve hizmet gelmesi için olduğunu belirtti.
Trabzon’un tarihi ve doğal değerleriyle büyük bir turizm potansiyeli taşıdığına dikkat çeken Bakan Bayraktar, bu potansiyeli daha da verimli kullanmak ve şehrin gelirini arttırmak istediklerini sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz