Bayram En Çok Kasaplara Ve Kuaförlere Yaradı

Kurban Bayramı Aydın ve çevresinde hem garibanın hem de esnafın yüzünü güldürdü. Aydın’da vatandaşların yaklaşık...

Kurban Bayramı Aydın ve çevresinde hem garibanın hem de esnafın yüzünü güldürdü. Aydın’da vatandaşların yaklaşık yüzde 99’u kurban vecibelerini bayramın ilk günü yerine getirirken geri kalan tatil günleri eş-dost ve akraba ziyaretine ayrıldı. Bayram’da en fazla mesai yapan iş kolları ise kasaplar ve kuaförler odlu.

Kurban Bayramı tatilinin başlaması ile birlikte Aydın’ın turistik ilçelerine çok sayıda yerli ve gurbetçi tatilci geldi. Bayramın ilk günü yoğun bir mesai yapan kasaplar yılın en yoğun ve karlı gününü geride bırakırken, Kurban bayramı ile birçok iş kolunda gözle görülür hareketlilik yaşandı.

Reklam
Reklam

KUAFÖRLER BAYRAM BOYUNCA ÇALIŞTI

Kurban Bayramı ve akabindeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaklaşık bir haftalık tatilde bayramla birlikte düğünler de yapıldı. Pek çok iş kolu tatilin tadını çıkarırken kuaförler kurban bayramında tatil yerine mesai yaptı. Bu bayram tatilin uzun olması nedeniyle, tüm dost ve akrabaların bir aya geldiğini ve bu fırsatın düğün ve nişanlarla da değerlendirildiğini belirten Aydınlı kuaförlerden Ümit Efe, bu bayram düğün ve nişanların çok yoğun olduğunu söyledi. Kuaför Ümit olarak tesettür ve normal kuaför salonlarının bayram boyunca açık kalacağını belirten Kuaför Ümit Efe “Bizim gelenek ve göreneklerimizde düğün ve bayramların çok özel yeri olduğu için, tüm hanımlar bu günlere en güzel şekilde hazırlanıyor, biz de bayanların bu günlere en güzel şekilde hazırlanması için işimiz gereği bayram boyunca çalışıyoruz. Bu yıl ciddi bir yoğunluk yaşandı. Deyim yerindeyse Kurban Bayramı’nda kasaplar kadar biz de mesai yaptık” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: