Bayram İki Aileye Zehir Olacak

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde eğlenmek için su kanalına giren iki çocuğun cansız bedenleri bulundu.Edinilen bilgiye göre...

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde eğlenmek için su kanalına giren iki çocuğun cansız bedenleri bulundu.

Edinilen bilgiye göre dün öğle saatlerinde Reşadiye-Hamzalı Elektrik Üretim AŞ Reşadiye HES-1 Hidroelektrik Santrali sulama kanalı etrafında oyun oynayan amca çocukları Hüsnü Efe Demirci (10) ve Necip Demirci (11), etrafında koruma bariyeri olmayan 5 metre yüksekliğindeki sulama kanalına düşerek gözden kayboldu.

Eve gelmemelerinden şüphelenip çocuklarını aramaya çıkan aile, sulama kanalının yanında çocukların terlik ve çoraplarını görünce jandarmaya haber verdi. Sivas İl Acil Afet Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Suşehri Belediyesi SUKUT ekipleri de olay yerine gelerek su kanalında kaybolan amca çocuklarını aramaya başladı.

Reklam
Reklam

Hidroelektrik santralinin sulama kanalına giden suyun kesilmesiyle birlikte olay yerinden 5 kilometre uzakta, kanal içerisinde Necip Demirci'nin cansız bedenine ulaşıldı. Sivas İl Acil Afet Müdürlüğü dalgıç ekipleri, Hüsnü Efe Demirci'nin cesedini de su toplama havuzunda buldu.

Olay yerine gelen Koyulhisar Cumhuriyet Savcısı incelemelerde bulunurken, Koyulhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Gökdere Jandarma Karakolu'ndan gelen özel birlikler de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Çocukların cansız bedeni Koyulhisar Devlet Hastanesi ambulansıyla olay yerinden taşınırken, çocukların cenazelerini görmek isteyen aile yakınları ambulansın önünü kamyonetle kesti. Kısa süreli gerginlik yaşanan olayda, Necip Demirci'nin annesi ambulansın birden hareket etmesi sonucu sürüklenerek yaralandı. Çocukların ailelerine gösterilen cenazeleri, daha sonra Koyulhisar Devlet Hastanesi morguna taşındı.

Sulama kanalı etrafında önlem alınmadığını iddia eden çocukların amcası Tahsin Demirci, “Çocuklar dün öğle saatlerinde hiçbir güvenlik önlemi olmayan sulama kanalının etrafındaydı. Çocuklar, eve dönmeyince sulama kanalının yanına gittik. Yerde terlikleri ve çorapları vardı. Hemen durumu yetkililere bildirdik. Çocuklar bugün aramalar sonucu bulundu ancak biz bu duruma isyan ediyoruz. Bu sulama kanalına herkes düşebilir. Kanalın etrafında bir kısım yerde güvenlik önlemi alınmamış. Bizim acımız büyük başkalarının da canı yanmasın” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: