Bayram Öncesi Denetimleri Can Yaktı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ramazan ayı boyunca 385 denetim yaptı ve 29...

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ramazan ayı boyunca 385 denetim yaptı ve 29 iş yerinde yasal işlem uyguladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ramazan ayı boyunca 154 adet üretim, 231 adet satış işyeri olmak üzere toplam 385 adet denetim yaptı, 29 adet işyerinde ise yasal işlem uygulandı. Böylelikle 2012 yılı itibariyle, 890 adet üretim, 969 adet satış yeri olmak üzere toplam 1859 adet denetim yapılarak, 555 adet numune alındı ve 191 adet iş yerine idari para cezası uygulandı.

Denetimler kapsamında, 15 Ağustos tarihinde, Cumhuriyet Meydanı, 27 Mayıs, Bankalar Cadddesi, Camikebir, Düvenönü civarında mevcut şeker, tatlı, kuruyemiş gibi çeşitli gıda maddeleri satan 98 adet işyeri 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında denetime tabi tutuldu, eksiklik yada uygunsuzlukları düzeltmeleri için süre verilerek gerekli uyarılar yapıldı, ayrıca son tüketim tarihi geçmiş yada izlenebilirliği sağlayamayan ürün satan 5 adet iş yerine de yasal işlem uygulandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz