Bayram Öncesi Evlerinin Anahtarını Aldılar

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaçlı ailelere yönelik yaptırılan 5 ev, sahiplerine teslim edildi.

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaçlı ailelere yönelik yaptırılan 5 ev, sahiplerine teslim edildi.

Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaşayan yardıma muhtaç vatandaşlara, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın imkanları ölçüsünde katkı vermeye gayret ettiklerini söyledi.

Çok sayıda vatandaşın yardım almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurduğunu belirten Öztürk, "Vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Zaman zaman sorunları çözmek için projeler geliştiriyoruz. Bu yıl ev başvurusunda bulunan vatandaşımız için proje yaptık" dedi.

Reklam
Reklam

Ev başvurusunda bulunanların durumlarının incelendiğini ve kötü şartlarda yaşayan 7 kişi için ev yapılmasına karar verildiğini ifade eden Öztürk, "Evlerden 5'i tamamlandı, 2'si ise devam ediyor. Kurban Bayramı öncesinde 5 ailemize evlerini teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerini vakfımız aracılığıyla yapmaya devam edeceğiz. Onların sağlıklı ortamda yaşamalarını sağlayacağız" diye konuştu.

-"İki bayramı bir arada yaşıyoruz"-

Kaymakam Öztürk, ilçenin Aşağı Uluköy Mahallesi'nde yaşayan ve aynı mahallede kendileri için yapılan yeni eve taşınma hazırlığını sürdüren Emine Alemin (83) ile kızı Çeşminaz Alemin'i ziyaret etti.

Öztürk, anne ve kızının birlikte yaşadıkları evin çok sağlıksız olduğuna dikkati çekerek, "Ana ve kız çok güzel insanlar. Kendilerini çok sevdik. Evleri vahim durumda ve yaşam koşulları açısından uygun değil. Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımız evlerine taşınacak, çifte bayramı bir arada yaşayacaklar" dedi.

Emine Alemin, evlerinin 30 yıl önce heyelanda yıkıldığını anlatarak, "Kendi imkanlarımızla taş, çakıl toplayıp bir oda ve mutfak ev yapabildik. 30 yıldır da burada yaşıyoruz. Evimizde ateş yakmaya bile korkuyorduk. Kaymakamımızdan Allah razı olsun, kendilerine dua ediyorum. Allah ne muradı varsa versin. Bayrama inşallah yeni evimizde gireceğiz ve iki bayramı bir arada yaşayacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İlçeye bağlı Süme köyünde oğlu Bayram ile yaşayan, felç nedeniyle yürüme ve konuşma zorluğu çeken Süleyman Çakmak (81), yeni evine taşınmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bayram Çakmak, yıllar önce evlerinin yandığını, sonrasında derme çatma bir yer yaptıklarını belirterek, "Çok mutluyuz. Kurban Bayramı öncesinde yeni evimize taşındık. İki bayramı bir arada yaşıyoruz. Kaymakamımıza, Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: