Bayram öncesi kartpostal geleneğini yaşatıyorlar

Uzaktaki dostların ve akrabaların bayramlarını tebrik etmek için atılan kartpostallara vatandaşların artık eskisi kadar rağbet...

Uzaktaki dostların ve akrabaların bayramlarını tebrik etmek için atılan kartpostallara vatandaşların artık eskisi kadar rağbet etmediği belirtildi. Malatya Kent Konseyi, Kurban Bayramı öncesi yazmaya dikkat çekmek, mektuplaşmaya eski cazibesini kazandırmak amacıyla ücretsiz kartpostal dağıtıyor. '2011 Malatya Yazıyor' kampanyası çerçevesinde Soykan Parkı'nda dağıtılan Malatya temalı kartpostallar halktan yoğun ilgi görüyor.
Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, gelişen teknolojinin, mektup ve kartpostal trafiğini büyük ölçüde azalttığını, 'Malatya Yazıyor' kampanyası çerçevesinde unutulmaya başlayan mektuplaşma geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.
İnsanların sevdiklerine, uzaktaki akrabalarına ve Van’daki depremzedelere hiç olmazsa bir kartpostal göndermelerini istediklerini vurgulayan Yıldırım “Cep telefonları, SMS'ler, elektronik postalar mektup trafiğini azalttı. Vatandaşlar yılbaşında ve bayramlarda birbirlerine tebrik kartı atıyorlardı. Postane önlerinde tebrik kartı satmak için birbiriyle yarışıyordu. Şimdi artık yok. İnternetin gelişmesi mektuplaşma trafiğini etkiledi. Biz yazıya dikkat çekmek, kartpostal geleneğini canlı tutmak amacıyla ücretsiz zarf ve kartpostal dağıtıyoruz. Gönderilen kartpostalların, alan insanların yüzünde çok ciddi sevinçler ve gülümsemeler oluşturacağına inanıyoruz.” diye konuştu.
Yıldırım, Malatya Yazıyor kampanyası kapsamında düzenledikleri mektuplaşma etkinliğine herkesi davet ettiklerini, mektup gönderim ücretinin de kendileri tarafından karşılandığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz