Bayram Öncesi Pastırma Ve Sucuk Satışları Arttı

KAYSERİ (AA) - MUSA ÖZYÜREK - Türkiye'nin pastırma ve sucuk üretim merkezi Kayseri'de, Ramazan Bayramı öncesi satışlarda yoğunluk yaşanıyor.

Bayram öncesi de zam yok Pastırma ve sucuğa ramazan boyunca zam yapmadıklarını ifade eden Ünlü, bayram öncesi de yine zam yapmayacaklarını dile getirdi. En ucuz pastırmanın toptan fiyatının 42, perakende 50 lira, en iyi sırt pastırmanın ise toptan satış fiyatının 55, perakende satış fiyatının 70-75 lira olduğunu belirten Ünlü, şunları kaydetti: "Yüzde yüz dana etinden yapılmış sucuğun toptan fiyatı 25, perakende fiyatı 30-35 lira arasında değişiyor. Pastırma ve sucuk satışlarındaki artışın bayram sonrasında da devam edeceğini ümit ediyoruz. Gurbetçiler bayramdan sonra dönmeye başlayacak. O nedenle satışlardaki bu yoğunluğun bayram sonrasında da devam etmesini bekliyoruz. Çünkü gurbetçiler her yıl memleketlerinden dönerken mutlaka pastırma ve sucuk alıyor." Ünlü, pastırma ve sucuk fiyatlarını etin durumuna göre bayramdan sonra gözden geçireceklerini ve ete zam yapılması halinde pastırma ve sucuğa da zam yapmak zorunda kalabileceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz