Bayram Öncesi Sıkı Denetim

Van Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bayram öncesi yaptıkları denetimlerde bir yemek fabrikasında insan sağlığını tehdit...

Van Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bayram öncesi yaptıkları denetimlerde bir yemek fabrikasında insan sağlığını tehdit eden 200 kilogram ete el konuldu.

Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı başından beri yaptığı denetimlerine devam ediyor. Özellikle Ramazan ayı boyunca kasap, marketler ve yemek fabrikalarına yönelik yapılan denetimlerde, birçok işletmeye ceza verilirken, birçok işletme de uyarıldı. Sağlıksız gıdalara da el koyan zabıta ekipleri, bugün bir yemek firmasını denetledi. Yemek fabrikasını denetleyen zabıta ekipleri, işletmenin sağlık ve hijyen koşullarına uymadığını tespit etti. İşletmenin tamamını gezen zabıta ekipleri, sağlıksız koşullarda tutulan ve kaçak olduğu tespit edilen 200 kilogram ete el koydu. El konulan et, kent çöplüğünde imha edildi. Ayrıca, yemek fabrikasına cezai işlem uygulanması için de tutanaklar belediye encümenine gönderildi.

Reklam
Reklam

Denetim ekipleri, vatandaşların Ramazan Bayramı’nda tüketilmek üzere alınacak gıda maddelerine dikkat etmelerini, hijyen koşullarına, son kullanma tarihi geçmiş gıda maddeleri ve şüpheli gördükleri iş yerlerinin denetimi için ‘Alo Zabıta 153’ telefon hattını aramalarını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz