Bayram tatili 3 gün, yollar ücretsiz

ANKARA (AA)- Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ramazan Bayramı süresince toplu taşıma hizmetleri ile otoyol ve boğaz köprülerinden yararlanacaklara muafiyet getirildiğini bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 22 Ekim 2006 Pazar günü saat 00.00'dan 25 Ekim Çarşamba günü saat 24.00'e kadar belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müesseseler ve işletmecelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden ücret alınmayacağını belirtti.

Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulunda imzaya açılan kararnamenin, 21 Ekim Cumartesi günü saat 00.00'dan 25 Ekim Çarşamba günü saat 24.00'e kadar otoyollar ve boğaz köprülerinden yararlananlar için de muafiyet getirdiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Kamuda çalışan işçilere 6772 sayılı Yasa'nın 3. maddesi gereğince Bakanlar Kurulunca takdiren ödenen bir aylık ücret tutarındaki ikramiyenin de 18 Ekim Çarşamba günü ödenmesine karar verildiğini ifade eden Çiçek, kararnamenin imzalandığını belirtti.

Çiçek, Ramazan Bayramının ardından Perşembe ve Cuma günlerinin tatil olması yönünde bir karar alınmadığını, dolayısıyla kamuda çalışmanın normal şekilde süreceğini ifade etti.