Bayram yoğunluğu bugünden başladı

Kurban Bayramı’nı şehir dışında geçirmek isteyenler otobüs terminallerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

ANKARA (ANKA)- Firmalar ek seferlerle yolculardan gelen talebi karşılamaya çalışırken, yetkililer "korsan taşımacılığa" karşı vatandaşları uyardı.

Kurban Bayramı tatili yaklaşırken tatili şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar da terminallerde uzun kuyruklar oluşturuyor. Hemen hemen tüm otobüs işletmelerinde bilet kalmazken ek seferler ile bu yoğunluk giderilmeye çalışılıyor. Otobüs ve uçak biletleri bulamayanlar ise yakın illerden aktarma yaparak gitmek istedikleri şehirlere ulaşmaya çalışıyor.

Reklam
Reklam

Yetkililer vatandaşların bayram tatilini sadece tatil olarak görmediklerini, memleketinde kurban kesmek isteyenlerin de bilet talebini artırdığını bildirdi. Sadece tatil yörelerine yönelik talep artışı olmadığına dikkat çeken yetkililer vatandaşların daha çok tatili memleketlerinde geçirmek istediğini belirtti.

Tatilciler özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere talep ederken bunun dışında sahil şeridine yönelik de ciddi talep olduğunu dile getiren yetkililer, herkesin tatilin ilk günü gideceği yerde olmak istediğini, bu dönemlerde firmalarda bilet bulamayan vatandaşların ise "korsan taşımacılığa" yöneldiğini kaydetti. Belgesiz, bakımsız, eski araçların yoğunluktan istifade ederek yola çıktığını, bunun da kazalara sebep olduğunu dile getiren firma yetkilileri vatandaşları uyardı.

Öte yandan Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi AŞTİ’de bayram yoğunluğu nedeniyle otobüs seferleri aksamaya başlarken, terminalde araçlar belirtilen saatlerden yaklaşık yarım saat geç hareket ediyor. Araçların giriş çıkışlarında aksaklıklar meydana gelirken yolcular da beklemek ve araçlarını bulamamaktan şikayet etti.

Reklam
Reklam