Bayramda Acarlar Longozu'nu keşfedebilirsiniz

Türkiye'nin en güzel manzaralarına sahip Acarlar Longozu (Subasar Ormanı) bayramda ziyaretçilerini bekliyor. Nesli tükenmek üzere...

Türkiye'nin en güzel manzaralarına sahip Acarlar Longozu (Subasar Ormanı) bayramda ziyaretçilerini bekliyor. Nesli tükenmek üzere olan bazı bitkilere ev sahipliği yapan longoz, insana ise seyri doyumsuz bir manzara sunuyor. Longoz, bayram tatilinde gezilebilecek en güzel yerler arasında bulunuyor.
Acarlar longozu deniz, göl, kumul ve orman ekosistemlerini bir arada barındıran dünyanın nadir tabiat köşelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Bern Sözleşmesi gereği koruma altında olan 6, küresel ölçekte tehlike altında olan su menekşesi ve göl soğanı gibi 2 bitki türü bulunuyor. Ayrıca 300’e yakın kuş türü bulunan longoz biyolojik çeşitliliği ile göz kamaştırıyor.
Sakarya’nın Karasu ilçesi Müezzinler köyü sınırları içerisinde bulunan longoz, İğneada'yı da geride bırakarak Türkiye'nin en büyük su basar ormanı özelliğini taşıyor. 2 bin 517 hektar alana yayılan longoz 'Yaban Hayatını Koruma ve Geliştirme Sahası' ilan edildi. Birinci derecede doğal sit Acarlar Dünya Bankası tarafından da 'Küresel Çevre İmkanı' (GEF) projesine alındı.

Reklam
Reklam

KUŞLARI İZLEYEBİLİRSİNİZ
Longoz, bayram tatilinde günübirlik de olsa kafa dinlemek için en güzel mekanlar arasında yer alıyor. Bir yandan muhteşem güzelliği seyrederken bir yanda da kuş cıvıltılarını duyma fırsatı veriyor. Huzur arayanların hayranlık duyduğu longozu bugüne kadar toplam 72 ülkeden gelen doğaseverler ziyaret etti. İstanbul’a 2 saat, Ankara’ya 3,5 saat uzaklıkta bulunan Longoz, Amazon ormanlarını andıran doğa harikasıyla unutulmaz bir gün yaşatıyor. Longozda 3007'ye yakın bulunan kuş türü de seyri doyumsuz bir manzara sunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz