Bayramda büyükşehirler tetikte olacak

3 gün sürecek bayram boyunca, büyükşehirlerde şehir içi ulaşımda indirime gidildi.

ANKARA (ANKA) - Ramazan Bayramı Pazar günü başlıyor. 3 gün sürecek bayram boyunca, büyükşehirlerde şehir içi ulaşımda indirime gidilirken, büyük kentlerde yoğunluk yaşanması beklenen noktalarda alınan önlemler arttırılacak.

İstanbul'da İETT otobüsleri, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ile İDO'nun şehir hatları vapurları, Ramazan Bayramı süresince yüzde 50 indirimli hizmet verecek. İETT, arife ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin de düzenli olarak yapılması için gereken tedbirleri alacak. Ayrıca bayram süresince güvenlik önlemleri de en üst düzeyde tutularak kontroller sıklaştırılacak. Vatandaşlar, her türlü sorun ve şikayetlerini, Ulaşım A.Ş'nin "212-444 00 88" numaralı telefonuna ve "www.istanbul-ulasim.com.tr" adresine bildirebilecek.

Reklam
Reklam

İDO da bayram süresince sefer sayılarını artıracak ve rezervasyon tarihlerini genişleterek vatandaşlara hizmet verecek. Vatandaşlar, İDO ile ilgili şikayetlerini de "212-444 44 36" numaralı telefona iletebilecek ve aynı numaradan rezervasyon yaptırabilecekleri gibi bilet satışını da gerçekleştirebilecek. Ayrıca biletler, tüm Varan Turizm acentelerinden de temin edilebilecek.

Öte yandan köprü ve otoyollardan geçişler, arife günü olan 19 Eylül Cumartesi’den başlamak üzere ücretsiz olacak.

-DİĞER TEDBİRLER-

Boğaziçi İmar Müdürlüğü, bayram süresince görev yapacak ekiplerin sayısını arttırarak, tatil nedeniyle kaçak yapı ve gecekondu yapımına izin vermeyecek. Sağlık İşleri Müdürlüğü de bayram süresince görev yapacak 1 doktor, 1 zabıta ve 1 sağlık memurundan oluşan nöbetçi ekip, mesai saatlerinde Unkapanı Hıfzıssıhha Binası'nda hazır bulunduracak. Zabıta ekipleri de ilçe zabıta birimleriyle koordineli olarak kent genelinde denetimler gerçekleştirecek, sokaklarda dolmuş, taksi ve minibüsleri denetleyecek. Ayrıca, nizam, intizam, temizlik kontrolleri ile çevreye zarar veren seyyar satıcıların denetimleri de zabıta ekiplerince yapılacak.

Reklam
Reklam

Mezarlıklar Müdürlüğü de, normal mesai saatinden önce mezarlıkları ziyarete açacak. Bayram süresince mezarlıklarda kontrol yapacak ekipler oluşturacak, dilencilerin ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapacak ve halkın ziyaretlerini rahat gerçekleştirebilmesi için gerekli tedbirleri alacak.

Ayrıca bayram süresince cenaze işlemlerini aksatmadan devam ettirecek. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşil alanların, çocuk parklarının ve mesire yerlerinin bakım ve gözetimini yaparak, bayram süresince yeşil alanların tahrip edilmesini önlemek için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışacak.

-ANKARA’DA ŞEHİRİÇİ OTOBÜSLER ÜCRETSSİZ-

Ankaralılar, 3 günlük Ramazan Bayramı süresince kent içi ulaşımda EGO otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Bayram süresince belediye otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak. Şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksiler Zabıta Müdürlüğü Ulaşım Ekipleri'nce denetlenecek. Çevre Zabıtası ekipleri takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek kaçak kömür, çevre ve gürültü kirliliği ile ilgili şikayetleri de değerlendirecek. Öte yandan zabıta, bayramda işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmemeleri için de gerekli önlemleri alacak.

Reklam
Reklam

-MEZARLIKLARA OTOBÜS SEFERLERİ-

EGO, bayram süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı'na ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığını ziyaret edecek vatandaşlar 3 gün boyunca metro hattında bulunan “Hastane Durağı”ndan saat 06.00'dan itibaren 10 dakikada bir Karşıyaka Mezarlığına taşınacak. Cebeci Asri Mezarlığını ziyaret edecekler için de bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü, Ulus Anafartalar Çarşısı ve Zafer Çarşısı önünden yarım saatte bir otobüs kaldırılacak.

-ÖN ÖDEMELİ SU VE DOĞALGAZ SATIŞLARI YAPILACAK-

Bayram boyunca vatandaşların, ön ödemeli su sayacı ihtiyacını karşılamak üzere ASKİ Genel Müdürlük Binasında 08.00-16.00 saatleri arasında bayram süresince, Kızılay Metro İstasyonu'nda ise 08.00-21.00 saatleri arasında tatil süresince ön ödemeli su satışı yapılacak. Başkent Gaz A.Ş de Maltepe Doğalgaz Abone Merkezi'nden 08.00-22.00, Sincan Abone Merkezi'nden 10.00-18.00, Eryaman KC Migros Gaz Satış Bürosu'ndan 10.00-21.00, Kızılay Metro İstasyonu'nda 08.00-21.00 saatleri arasında bayram süresince ön ödemeli kartlı doğalgaz satışı yapılacak.

Reklam
Reklam

-İZMİR’DE YOLCU VAPURLARI 8’DE BAŞLAYACAK-

İzmir Büyükşehir Belediyesi de üç gün süren Ramazan Bayramı boyunca ulaşıma yüzde 50 indirim yaptı. Metroyu kullanmak isteyen vatandaşların bayram boyunca ulaşımlarını kolaylaştırmak için hafta sonu sefer planına ilaveler yaparak sefer sıklığını artırıldı. İzdeniz’e bağlı yolcu vapuru ve arabalı vapurlarda da bayramın 1., 2. ve 3. günleri Pazar günü tarifesi uygulanarak bu tarifeye ek seferler konulacak. Buna göre yolcu vapurları saat 08.00’den, araba vapuru seferleri ise saat 10.00’dan itibaren başlayacak.

Arefe günü ile bayramın birinci ve ikinci gününde vatandaşların gerçekleştirecekleri kabristan ziyaretleri için 08.00-16.00 saatleri arasında Hacılarkırı, Bornova, Karabağlar, Yeşilyurt, Soğukkuyu, Doğançay, Örnekköy, Balçova, Narlıdere ve Buca kabristanlarına ücretsiz ek seferler gerçekleştirilecek.

İzmir dışına gidip-gelecek yolcuların ulaşımını daha rahat gerçekleştirebilmeleri için otogar bağlantılı 50, 54, 250, 604, 606 ve 607 No’lu hatlara yeterli sayıda otobüs ilavesi yapılacak.

Reklam
Reklam

Bayram süresince 00:25-05:55 saatleri arasında; (63) Konak İskele – Bornova, (104) Konak İskele- Buca, (152) Konak İskele –Gaziemir, (180)Konak İskele – Balçova ve (542) Konak İskele – Çiğli gece seferleri devam edecek.

-BURSA’DA METRO YÜZDE ELLİ İNDİRİMLİ-

Bursa’da bayram süresince belediye otobüsleri ve metro yüzde 50 indirimli hizmet verecek, Kültürpark ve Hayvanat Bahçesi’ne ise girişler ücretsiz olacak. Altepe, Kent Meydanı’ndaki otobüs durağından bayramın 1. ve 2. Günü saat 10.00 ila 17.00 saatleri arasında karşılıklı her saat başı Hamitler Mezarlığı’na ücretsiz otobüs seferleri kalkacak.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de Ramazan Bayramı süresince denetimlerini sürdürecek, İtfaiye Daire Başkanlığı ise her türlü itfaiye hizmeti ve yangın ihtimaline karşı bayramda tam kadro görevde olacak. Yağış ihtimaline karşı ve acil müdahaleler için Yol Bakım Onarım Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan nöbetçi ekibe ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlar 0224- 248 88 68 numaralı telefona başvurabilecekler. (ANKA)

Reklam
Reklam