Bayramda Yenilen Yiyeceklere Dikkat

BİTLİS (AA) - Ahlat Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Fatih Çanak, Kurban Bayramı'nda aşırı et ve tatlı tüketiminden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Ahlat Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Fatih Çanak, Kurban Bayramı'nda aşırı et ve tatlı tüketiminden kaçınılması gerektiğini söyledi. Vatandaşları bayramda beslenmeleri konusunda uyaran Çanak, özellikle kalp, şeker ve tansiyon hastası olan kişilerin, bayramda yediklerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Çanak, bayramda hangi yiyeceklerin tuketilmesi konusunda şu uyarılarda bulundu: "Etin kesildikten sonra bir, iki gün buzdolabında dinlendirilmesi pişme süresini azaltır ve sindirimi kolaylaştırır. Etler ızgara, fırın ve haşlama yöntemleriyle pişirilmelidir. Sabah mutlaka güne kahvaltı edilerek başlanmalı, eti öğle yemeğinde, sebze ve kuru baklagilleri ise akşam yemeğinde tercih etmeliyiz. Yemeğe çorba ile başlamalı, etin yanında bol yeşil salata tüketmeliyiz. Pilav, makarna, börek mümkün olduğunca az tüketilmeli, yoğurt sindirimi kolaylaştırdığı için yemeğin yanında tüketilebilir. Öğünler atlanmamalı, az az ve sık sık beslenme yöntemi uygulanmaladır. İkram edilen her tatlıyı kabul etmeyerek, aralarında en hafif olan sütlü ve meyveli tatlıları tercih etmeliyiz. Çay ve kahve tüketimi aşırı miktarlarda olduğunda uykusuzluk, kalp ritim bozuklukları, mide problemlerine sebep olabilmektedir. Bu tür içeceklerin tüketilen miktarlarına dikkat edilmeli, bitki çayları veya maden suyu tercih edilebilir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: