Bayramı Batman’da Geçiren Gönüllüler: Kardeşten De Öte Olduk

Kurban Bayramı dolayısıyla Kimse Yok mu Derneği’nin öncülüğünde Avrupa ve Türkiye’nin değişik illerinden Batman'a gelen...

Kurban Bayramı dolayısıyla Kimse Yok mu Derneği’nin öncülüğünde Avrupa ve Türkiye’nin değişik illerinden Batman'a gelen gönüllüler, Selehattin Eyyubi Eğitim Kültür Vakfı’nın düzenlediği bayram programına katıldı. Gördükleri ilgi ve sevgiden duydukları memnuniyeti dile getiren gönüllüler, “İyi ki geldik, sizi görüp tanıdık, kardeşten de öte olduk.” dedi.

Selehattin Eyyubi Eğitim Kültür Vakfı’nın Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayram programında duygulu anlar yaşandı. Batman Yeni Kültür Merkezi çok amaçlı salonunda düzenlenen programa AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Hedef Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tuğrul, Avrupa ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen gönüllüler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okuma Yazma ve Çevrecilik Derneği'nde (Oy-Çed) kurs gören öğrencilerden oluşan müzik korosu, Kürtçe “Batmane Batmane” parçasını seslendirdi ve ilahiler okudu. TRT Sanatçısı Reşit Muhtar ise okuduğu bir birinden güzel parçalarla izleyicileri mest etti. Batman’ın ikinci memleketi olduğunu belirten Muhtar, ilginç anılarını anlattı.

Reklam
Reklam

Daha sonra sahneye davet edilen Türkiye’nin değişik illerinden gelen gönüllüler, Batman’a gelmeden önceki duyguları ve bayramda yaşadıkları anları anlattı. İstanbul Taşımalar Birliği Derneği (İSTAB) Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Coşkun, “İyi ki geldik. Kardeşten de öte olduk. Burada fakir evlerinde gördüğümüz ilgi alaka ve sevgiyi ben size gösteremezdim. Geldiğim için çok mutluyum. Sizleri de İstanbul’a bekliyoruz.” diye konuştu.

Bu ziyaretin doğudaki ilk tecrübesi olduğunu belirten Doğan Yüceler ise “Burada çok güzel bir anım oldu. Evine misafir olduğum teyze yoksul evinde bizi ortalarına aldı olmayan imkanlarıyla bize her şeylerini sundular.” şeklinde konuştu.

Ankara’dan gelen Ömer Kapıkaya ise gelmeden önce çevresinin telkinleri ve tereddütlerinden söz etti. Tüm bunlara rağmen eşi ve bir buçuk yaşındaki kızından ayrılarak bayramı Batman’da geçirdiğini belirten Kapıkaya, sahneye davet ettiği bir Batmanlıya sıkı sık sarılarak “İyi ki gelmişim” dedi. Kucaklaşma anında salonda duygu yoğunluğu had safhaya ulaştı. Gönüllüler, bu coğrafyada unuttukları değerleri yeniden yaşadıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Batmanlılar adına söz alan Hedef Eğitim Kurulu üyesi Sıdık Tekin ise konuklara şükranlarını sunarak, “Şunu bilin ki bugün ziyaret ettiğiniz evlerde sizlerin fedakarlığı, ilgisi konuşuluyor.” dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Kürtçe yaptığı selamla konuşmasının ardından konuklara ve kucaklaşmaya kardeşliği pekiştirmeye vesile olan kurum ve şahıslara teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: