Bayramlıklarını gönderdikleri Vanlı kardeşlerine mektup yazdılar

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, Van’a bir TIR dolusu gıda ve giyecek yardımı gönderdi....

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, Van’a bir TIR dolusu gıda ve giyecek yardımı gönderdi. İlköğretim okulu öğrencisi minikler de bayramlık giysilerini Van’a yolladı. Minik yürekler, yazdıkları mektupları da yardımların arasına sıkıştırdı.

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan, hayırseverlerin yardımlarıyla toplanılan bir TIR dolusu yardımın Van’a yola çıktığını söyledi. Bir barakanın da bulunduğu TIR’da gıdadan giyeceğe yardım malzemesi olduğunu belirten Hizan, “Depremin hemen ardından gönüllülerimizle birlikte harekete geçmiştik. Bursa Şubesi olarak bizler de Van’a bir TIR dolusu malzeme gönderiyoruz. Yardım kervanımıza minik yürekler de katıldı. Kurban Bayramı için ailelerinin aldıkları bayramlık elbiselerini Vanlı kardeşleriyle paylaşan miniklerimiz hepimizi duygulandırdı.” dedi. Kimse Yok Mu Şube Müdürü Sadullah Hizan, Van’a yardımlarının süreceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Özel Safvet Koleji öğrencileri bayramlıklarını gönderdikleri Vanlı kardeşlerine birer de mektup yazdı. Duygu yüklü mektuplarında, Van’da yaşanılan drama dikkat çeken Bursalı minik yürekler, “Kardeşlerimizin yaşadıklarına duyarsız kalamazdık.” diye konuştu. Sueda Nur isimli ilköğretim 2. sınıf öğrencisi bayramlık için babasının aldığı montunu Van’a gönderdiğini söyledi. Ebru Nida Çakan isimli öğrenci de eşyalarını Vanlı kardeşleriyle paylaştığını kaydetti. Öğrenciler, yardımlarını elleriyle TIR'a yükledi.

Özel Safvet Koleji Müdürü Bayram Yayla öğrencilerin tamamının yeni olan elbiselerini Vanlı kardeşlerine gönderdiklerini vurguladı. Malzemelerin yüklenmesiyle TIR, öğrenciler tarafından Van’a uğurlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz