Baz istasyonu minikleri sokağa döktü

BURSA (İHA) - Bursa'da sokaklarına baz istasyonu kurulmasını istemeyen çocuklar yağmur altında eylem yaptı. Ellerindeki afişler ile sokağa dökülen miniklere bazın kurulu olduğu evin sahibi destek vererek kurulu bazı söktüreceğini açıkladı.

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi Halis Sokak'ta kurulan baz istasyonu vatandaşları sokağa döktü. Bazın kurulu olduğu evin önünde toplanan vatandaşlar, istasyonun kaldırılmasını istedi. Ellerinde, "Yaşamak istiyoruz. Radyasyona hayır" afişleri taşıyan minik çocuklar da istasyonun kaldırılmasını istedi. İstasyonun kurulduğu evin sahibi Y.S. isimli kişi de eylemcilere destek verirken, toplanan vatandaşlara yarın dilekçe vererek istasyonun kaldırılmasını isteyeceğini söyledi.
Yaklaşık 60 kişilik grup, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından basın açıklaması düzenledi. Hamitler Mahalle Günüllüleri yaptıkları açıklamada, "Bizim bu eylemdeki amacımız, kavga ve arbede deği, demokratik teamüller çerçevesinde sorunu çözmektir. Unutmayalım ki, gelecek yarınlara sağlıklı bir nesil, yaşanabilir bir dünya bırakabilme imkanları sağlayabilmek en başlıca görevimiz arasında olmalıdır. Bu imkanları çocuklarımıza sağlayabilmekse, birlik ve bareberlik içerisinde topyekün hareket etmekle mümkündür" denildi.

Reklam
Reklam