Bazı Günler aç yatıyoruz

Elazığ’ın Aksaray mahallesinde oturan Köse ailesinin durumu görenlerin vicdanını sızlatıyor

Elazığ’ın Aksaray mahallesinde oturan Köse ailesinin durumu görenlerin vicdanını sızlatıyor

Şanlıurfa’da iş bulamadığı için eşi ve 3 çocuğu ile 6 ay önce Elazığ’a gelen 47 yaşındaki Adnan Köse geldiği Elazığ’da da iş bulamayınca kâğıt toplamaya başladı. Köse yağmurlu ve karlı günlerde kâğıtlar ıslandığı için işe çıkmadığını ve evde aç beklediklerini söyledi.

Elazığ’ın Aksaray Mahallesinde oturan Adnan Köse bir yıl önce Şanlıurfa’dan geldiğini belirterek, sokaklarda kâğıt toplayarak hayatını geçindirmeye çalışıyor. Köse topladığı kâğıtlardan ancak kira parasını çıkardığını ve komşularının yardımıyla geçindiğini söyledi.

Reklam
Reklam

AÇ KALSAK ÖNEMLİ DEĞİL, KİRAYI ÖDEMEZSEK BİZİ DIŞARI ATARLAR

Adnan Köse Şanlıurfalı olduğunu ve Elazığ’da çöpten, karton kâğıt toplayarak geçinmeye çalıştığını belirterek ,” Kira paramı ödemek için naylon ve kâğıt topluyorum. Hayır, sever komşularda bize yiyecek getiriyorlar. Aç kalsak önemli değil ama kirayı ödemezsek bizi dışarı atarlar. Tenekede su ısıtıp banyo yapıyoruz. Bıktık bu hayattan kurtulmak istiyoruz bize yardım etsinler” diye konuştu.

Adnan köse yaşadıklarını anlatırken eşi Aynur gözyaşlarına boğuldu.

EN SON ETİ KURBAN BAYRAMINDA YEDİK

Yağmurlu günlerde işe çıkamadığını ve ıslak kâğıtların satılmadığını belirten Adnan Köse, evine en son kurban bayramında et girdiğini belirterek ”yağmurlu ve karlı günlerde topladığım kâğıtlar ıslak olduğu için almıyorlar elimizde kalıyor, O zamanlarda da bazı günler sadece ekmek yiyoruz, bazen yanında çay oluyor Allah’ımıza şükür ediyoruz. Oğlum sarma istedi yarım kilo kıyma al dedi vallahi alamadım. Kurban bayramında komşular getirdi onu yedik. Bayramdan bu güne kadar evime et girmemiş. Oğluma diyorum biraz bekle şu kira parasını ödeyeyim Allah büyüktür kulunu darda bırakmaz. Allah elbet bir gün yüzümüzü güldürür diyorum” dedi.

Reklam
Reklam

BAZI GÜNLER AÇ KALIYORUZ

Anne Aynur Köse (45) Bazı günler aç yattıklarını ifade ederek aç beklediklerini ifade ederek,” Çocuk çocuğumla aç bekliyoruz. Bir yardım elinin uzanmasını bekliyoruz. Odunumuzu yok soba yakamıyorum, günlerce aç kalıyoruz. Komşularım kurban bayramında et verdiler o zamandan beri evimize et girmedi.” Diye konuştu. Aynur Kösenin konuşurken eşi Adnan Köse gözyaşlarını siliyordu.

11 yaşındaki Mürşit Köse ilkokul birinci sınıftan ayrılmış bir daha da okula gitmemiş, babası ile birlikte kâğıt toplayan Mürşit okula gitmek istemediğini söylüyor. Baba Adnan Köse ona kıyafet alamadığı için okula göndermediğini ve kendisine yardım ettiğini söyledi.

Ajans23 / Arzu AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: