Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler

Yalova'da, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararı doğrultusunda yenilenen belediye başkanlığı seçiminde oy verme işlemleri başladı.

Yalova'da, Yüksek Seçim Kurulunun kararı doğrultusunda yenilenen belediye başkanlığı seçiminde oy verme işlemleri başladı. Seçmen sayısı 75 bin 813 olan kentte, 15 okul ile bir cezaevinde 245 sandık kuruldu. Vatandaşların saat 08.00'den itibaren kayıtlı oldukları binalara giderek oy kullanmaya başladığı Yalova'da seçim 17.00'de sona erecek ve sayıma geçilecek. Seçim, YSK'nın kararına göre sadece belediye başkanının belirlenmesi amacıyla gerçekleştiriliyor. Yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ta, il merkezinde oyların sayımından sonra AK Parti adayı Yakup Koçal'ın bir oy farkla seçimi kazandığı açıklanmıştı. CHP'nin Merkez İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz nedeniyle oylar yeniden sayılmış ve bu kez CHP adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla önde olduğu duyurulmuştu. AK Parti'nin, bazı kısıtlıların da oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine YSK, belediye başkanlığı seçimini iptal etmişti. Belediye Meclisi üyelikleriyle ilgili seçim sonuçları ise onaylanmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: