Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Güroymak ilçesinde yenilenen seçimleri BDP adayı Mehmet Emin Özkan'ın kazanmasının ardından ilçe merkezinde toplanan çok sayıda kişi, sevinç gösterisinde bulundu.

BİTLİS - Bitlis'in Güroymak ilçesinde yenilenen seçimleri BDP adayı Mehmet Emin Özkan'ın kazanmasının ardından ilçe merkezinde toplanan çok sayıda kişi, sevinç gösterisinde bulundu. 30 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinin, AK Parti adayı Hüseyin Mutlu'nun itirazı üzerine iptal edilmesinin ardından bugün yeniden sandık başına giden Güroymaklılar, 5 yıl süreyle görev yapacak belediye başkanlarını belirledi. BDP adayı Mehmet Emin Korkmaz'ın, resmi olamayan sonuçlara göre belediye başkanı seçildiği ilçede, sandıklardan gelen sonuçları öğrenen çok sayıda kişi ilçe merkezinde toplandı. Araçlarıyla konvoy oluşturarak sevinç gösterisinde bulunan partililer, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip seçimi kazanmanın mutluluğunu yaşadı. Kutlamalara Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, Hizan Belediye Başkanı İhsan Uğur ile çevre il ve ilçelerden gelen BDP'li belediye başkanları da katıldı. Bu arada, ilçede herhangi bir gerginlik ve sorun yaşanmaması için polis ekipleri, Hükümet Konağı çevresinde ve bazı caddelerde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: