Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Yalova'daki belediye başkanlığı seçimine ilişkin, "Yalova halkı haksızlığa, hukuksuzluğa 'dur' demiştir" dedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Yalova'daki belediye başkanlığı seçimine ilişkin, "Yalova halkı haksızlığa, hukuksuzluğa 'dur' demiştir" dedi. Tanal, Yalova Adliye Sarayı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarına bakıldığında AK Parti'nin büyük hezimete uğradığının görüldüğünü savundu. Elindeki birleştirme tutanağından okuyarak, Yalova'da AK Parti'nin aldığı oyların 28 bin 999, CHP'nin oylarının ise 29 bin 227 olduğunu belirten Tanal, "Sizlere de bunu ibraz edeyim. Yalova halkına teşekkür ediyoruz. Yalova halkı haksızlığa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa 'dur' demiştir. Bu açıdan bu sonuçların Yalova'ya, ulusumuza hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu. Tanal, bir gazetecinin "İki taraftan da herhangi bir itiraz söz konusu mu?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Şu aşamada buraya ulaşan itiraz yok ama tuttuğumuz tutanaklar var. İtirazlarımız var. Nedir bu? 1205 numaralı sandık başkanı bunu AKP'nin temsilcisine teslim etmiştir ve içeride torbayı açık vaziyette bizzat kendim yakaladım. Buradan tutanak tuttuk. İlçe Seçim Kurulu Müdürünü çağırdık, yargıç beyle görüştük. Yeniden sayılmasını istedik. Yani bu açıdan bizim AKP ile farkımız daha da yüksek çıkacak. Sonuç itibarıyla CHP, bayrağını Yalova Belediyesine dikmiştir." - Yalova'da sevinç gösterileri Yüksek Seçim Kurulunun seçim sonuçlarını açıklamasının ardından CHP'liler şehir turu attı. Araçlarla ve yaya olarak kent sokaklarında tur atan partililer, Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu. CHP'liler burada davul zurna eşliğinde halay çekti. Bu arada polis ekipleri, CHP'lilerin AK Parti İl Başkanlığının bulunduğu caddeden geçişine izin vermedi. Caddenin her iki ucunu yaya ve araç trafiğine kapatan ekipler, CHP'lileri diğer caddelere yönlendirdi. Öte yandan, polisin ısrarına rağmen AK Parti İl Başkanlığının bulunduğu caddeden geçen CHP'liler ile AK Parti'liler arasında zaman zaman tartışma çıktı..

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: