Bbp, 7 Tipli’nin Zanlılarına Sahip Çıktı

34 yıl önce Ankara Bahçelievler’de 7 TİP’li öğrencinin öldürülmesi ile ilgili davada zanlılarının yürürlüğe giren...

34 yıl önce Ankara Bahçelievler’de 7 TİP’li öğrencinin öldürülmesi ile ilgili davada zanlılarının yürürlüğe giren 3. yargı paketi kapsamında serbest bırakılmasının yankıları sürerken, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, zanlıların serbest kalmasına tepki gösterenleri makul olmaya davet etti.

Ayvalık’ta bir dizi temaslarda bulunan BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan yaptığı açıklamada, Ünal Osmanlıoğlu ve Bünyamin Adanalı adlı 2 zanlının serbest bırakılmasının ardından için ‘Katiller arka kapıdan çıktı’ şeklindeki spekülasyonlara sert tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Birilerine asıl katillerin kim olduğunu hatırlatmanın zaruret kazandığını belirten BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, “Bugün bu iki kişiye ‘katil’ diyenler, geçmişte çıkarılan siyasi aflarla teröristleri aramıza serpiştirenlerdir. ‘7 TİP’linin katilleri’ diye bağıranlara soruyorum. 19 Eylül 1979 tarihinde Adana’da evleri basılarak şehit edilen; Müslüm Teke, Yılmaz Kızılay, Özcan Doğru, Davut Korkmaz, Ahmet Güleçin ve Mustafa Karacan adındaki 6 kardeşimizin katilleri nerede ve hangi mahkemede yargılanacaklar? Bunu bilmek istiyoruz. Geçmişte Marksist ve solcu gurupların mensupları işlediği suçlar kapsamında ceza kanununda zincirleme suç kapsamında bir tek ceza almaktayken, Ülkücüler bir suçtan farklı cezalar almaktaydı. Geçmişte şaşan terazinin kantarından nasiplenen ve nemalananların bugün yargı kararına çığırtkanlık yapması ise kabul edilebilir gibi değildir. Bu sebeple özgürlükse; özgürlük, adaletse; adalet talep ediyoruz” dedi.

“ATEİST, SOLCU VE MARKSİSTLERİN İSTEDİĞİ OLMADI”

Geçtiğimiz günlerde, BBP olarak 12 Eylül’de mağdur edilen ülkücülerle ilgili bir komisyon kurduklarını ve Ak Parti hükümeti ile mağduriyetlerin giderilmesi için yoğun temaslarda bulunduklarını hatırlatan Gürhan, “Bu mağdurların af kapsamından yararlanmaları için, başta şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere parti olarak uzun yıllar çok mücadele ettik. Sonuç itibariyle bugün medyayı elinde tutan ateistler, solcular, Marksistler’in istediği olmadı. Artık hak ve hukuk yerini buldu” diye konuşması dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz