BBP Genel Başkan Yardımcısı Efe:

DENİZLİ (AA) - BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, ''Türkiye'de siyasi ahlak ve edep, hiç bu kadar aşağıya düşmemişti" ifadesini kullandı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, "Türkiye'de siyasi ahlak ve edep, hiç bu kadar aşağıya düşmemişti" ifadesini kullandı. Efe, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de iktidar ve muhalefet parti liderlerinin bir türlü kavgacı usluplarından vazgeçmediğini, toplumu gereksiz yere gerdiklerini ileri sürdü. İktidar ve muhalefet parti liderlerinin kendi aralarında kavga etmesinin tabanda olumsuz yansımaları olduğunu ancak liderlerin bunu görmezden geldiğini öne süren Efe, şu görüşleri dile getirdi: "Onlar için önemli olan, kendi taraftarlarına mesaj vermek, toplumu bölmek, parçalamak, kamplaştırmak, ötekileştirmek ve oy avcılığı yapmak. Bu ne uğruna, sadece kendi durumlarını muhafaza etmek veya kazanmak uğruna. Rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, bize hep şunu öğütlerdi; 'Sakın, bir oy için kalp kırmayın. Bu ne ilk seçim ne de son seçim olacak. Siz önce insanların kalbine girerseniz güvenini de oyunu da alırsınız' derdi. Türkiye’de siyasi ahlak ve edep hiç bu kadar aşağıya düşmemişti. Siyasi ahlaktan, adaletten, haktan ve hukuktan bahsedenlerin bilhassa bu ilkelere sahip çıkması gerekmektedir." Efe, devleti yönetenlerin daha hoşgörülü, daha sevecen, milleti kucaklayıcı tavır içinde olması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "İktidara birileri bir şey söyleyebilir ama iktidar devletin vermiş olduğu gücünü kullanarak onlara karşı acımasız ve adaletsizce hareket etmemeli daha hoşgörülü olmalıdır. Çünkü, devlet gücünü dıştan gelen düşmanlara kara karşı kullanmalıdır. Bu gücü muhalefet partilerine, sivil toplum örgütlerine, cemaat veya tarikat gibi toplumun bir kesimine kullanılması doru değildir. Maalesef, burada iktidar sabırla hareket etme yerine, muhalefetten daha keskin şekilde dili ve gücü kullanmaktadır. Bu davranışları siyaseten kabul etmiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: