Bbp Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal:

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, PKK'nın bu oyunlarını defalarca oynadığını belirterek "Tek vatan tek...

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, PKK'nın bu oyunlarını defalarca oynadığını belirterek "Tek vatan tek bayrak tek millet diye bir dertleri yok ve hiçbir zaman bunları telaffuz bile etmediler. Yol yakınken bu süreçten vazgeçip Türk, Kürt el ele verip bütün siyasi partiler olarak yan yana gelerek teröre anladığı dilden cevap verelim” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kartal, şöyle konuştu: “Terörle mücadeleden bahsedilirken hep ‘Kürtlerle PKK’yı ayırmak gerekir’ denirdi. Bu doğru bir ayırımdı. Terör örgütü yıllar boyu kendini kürtlükle özdeşleştirmeye çalıştı, ama muvaffak olamadı. Bölge insanı uzun yıllar terör örgütünden bıkmasına ve korkularına rağmen kafasındaki vatan algısını değiştirmedi. Bölge insanı yüreğindeki coğrafyanın parçalanmasına izin vermedi.”

Reklam
Reklam

Kürt meselesinin bugün kürtlerin meselesi olmaktan çıktığını ve Türkiye ile meselesi olan herkesin kürtlerin üzerinden kendi hesabını gördüklerini belirten Kartal sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürtler şunu istiyor, bunu istiyor diyenler aslında, kendi isteklerini sıralıyor. Kürt’ün ne istediği kimsenin umurunda değil. Son haftalarda Türkiye’nin temellerinin, milli ve manevi değerlerinin tartışmaya açılmasının arkasında bile aynı sebep var. Kürt meselesi bu hesaplaşmanın sadece örtüsü. Türkiye bu örtüyü çekip altındakilerin hesabını görmediği müddetçe, bu defter kapanmayacaktır. Bu hayalleri kuranlara şehit liderimiz Muhsin Başkanın bir cümlesini hatırlatmak istiyorum 'Hayallerinizde yaşayın, size hayallerinizi bile zindan ederiz' Birileri İmralı’ya birileri Silivri’ye giderken BBP’liler Eyyüp Sultan da sabah namazını kılıp Edirnekapı şehitliğine yürüdü. Sokaklara inmek bağırmak çağırmak hiç bir zaman bizim üslubumuz olmadı”

“Kürt bizim kardeşimiz, PKK düşmanımızdır. BBP olarak elbette bizlerde kanın durmasını istiyoruz. Ama bu kan durdurulurken adaletin hakim olmasını arzu ediyoruz” diyen Kartal, şehitlerimizin kemiklerinin sızlamamasını istediklerini söyledi. Terör örgütünün bugüne kadar yaptıklarının yanına kâr kalmamasını istediklerini anlatan Kar, şöyle konuştu: "Madem pişmanlar o zaman gelip Türk adaletine hesap versinler. Oğlunun terörist olduğuna ağlayan ana bizimde anamızdır. Ama terörist oğlu ile övünç duyan İmralı canisinin fotoğraflarını taşıyan terör örgütünü sahiplenen biri annelik vasıflarını yitirmiştir. Kürt bizim kardeşimizdir, bizim davamız milletimizin birlik davasıdır. İktidar artık şunu görmeli, bunların kardeşlik birlik diye bir derdi yok. Bu oyunlarını defalarca oynadılar. Tek vatan tek bayrak tek millet diye bir dertleri de yok ve hiç bir zaman bunları telaffuz bile etmediler. Yol yakınken bu süreçten vazgeçip Türk, Kürt el ele verip bütün siyasi partiler olarak yan yana gelerek teröre anladığı dilden cevap verelim.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: