BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal: PKK, Mazlum Rolüne Soyunuyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, terör örgütü PKK’nın açlık grevleriyle gündem...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, terör örgütü PKK’nın açlık grevleriyle gündem oluşturmak istediğini söyledi. Kartal, terör örgütünün arkasındaki desteği kaybetmesiyle mazlum rolüne soyunmaya çalıştığını kaydetti.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, cezaevlerindeki açlık grevleri hakkında açıklamada bulundu. Hükümetin açlık grevi eylemleri konusunda taviz vermemesi gerektiğine işaret eden Kartal, “Dağda kazanılan mücadele, cezaevlerinde kaybetmeye yüz tutmamalıdır. Sayın Başbakanın ‘Bunlar şov’ demesine katılıyorum. Arkasındaki toplumsal desteği kaybeden bir örgüt, halka rağmen halk için bir mücadele yürütemez.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Terör örgütünün okullara yönelik akıl dışı eylemlerle gerçek yüzünü gösterdiğini belirten Kartal, şu açıklamalarda bulundu: “Okul veya yurt yakmanın herhangi bir davayla alakası olamaz. Hem bölge halkını düşünüp, hem de bölge halkına hizmet verecek müesseseleri yakmak PKK’nın sorunlu, fakir, istismara açık ve cahil bir toplum istediğinin göstergesidir.”

Açlık grevlerinin amacını sorun çıkarmak, uluslar -arası toplumun dikkatini çekmek ve grevdeki militanların trajedisi üzerinden bir mağduriyet havası oluşturmak olarak açıklayan Kartal, “Zalimlik tutmayınca, mazlumluk rolüyle insanların dikkatini çekmek istiyorlar. Grevciler Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılıp ev hapsine alınmasını istiyorlar. Suçu ve suçluyu överek açlık grevi yaparak 50 bin kişinin ölümüne sebep olan birisine özgürlük istemenin hiç bir haklı sebebi olamaz.” dedi.

Terör örgütü PKK’nın, okullar açıldığında anadille eğitim için velileri boykota davet ettiğini vurgulayan Kartal, “Anadille eğitim talebi Kürt kökenli vatandaşlarımızın değil, örgütün talebidir. Maksat Kürtlerle Türkleri birbirine karşı yabancılaştırarak bir arada yaşama zeminini yok etmek. Dil bir arada yaşamanın en önemli zeminidir. Herkes dilini öğrenmeli ama herkesin birbiriyle münasebet kuracağı ortak bir dile de sahip olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: