BBP Genel Başkanı Destici: 12 Eylül davası ara kararı bizi tatmin etmedi

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 12 Eylül davasının açıklanan ara kararının kendisini tatmin...

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 12 Eylül davasının açıklanan ara kararının kendisini tatmin etmediğini söyledi. Davanın sanıkları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılanmaların çok önemli olduğunu belirten Destici, "11 Mayıs’taki duruşmaya getirilmelerini ve orada iddianamenin yüzlerine doğru okunması ve tabi ki bununda canlı yayınlanarak ibreti alem için bütün Türkiye’nin görmesi lazım ki hiç kimse bundan sonra darbeye teşebbüs edemesin." diye konuştu.

Mustafa Destici, Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Mersin İdmanyurdu ile karşılaşan Eskişehirspor’un maçını izlemek üzere Eskişehir’e geldi. Maç öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genel Başkan Destici, 12 Eylül darbesini yapan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılanmasının Türkiye için tarihi öneme sahip olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

"REFERANDUMDA 'HAYIR' DİYENLER ŞİMDİ DAVAYA MÜDAHİL OLDU"

"O günlerde çok ağır ithamlarla karşı karşıya kaldık. Neticede söylenen şuydu, kesinlikle böyle bir yargılanma olmayacak. Referandumda evet demek için kandırılıyorsunuz. Netice de zaman aşımı var gibi bir sürü şeyler ileri sürülmüştü." diyen Destici, bugün onu söyleyenlerin davaya müdahil olduklarını ifade etti. BBP olarak bundan da mutluluk duyduklarını belirten Destici, "Doğru karar verdiğimizin haklı yerde milletin yanında demokrasinin yanında, millet iradesinin yanında durduk. Ve bunda da haklı olduğumuzu gördük. Tabi hem CHP’nin hem de MHP’nin de davaya müdahil olması o dönemde hayır deseler de Türkiye açısından çok önemli bir gelişme." diye konuştu.

Bütün bir milletin kurumlarıyla siyasi partileriyle darbeye karşı darbecilere karşı ittifak halinde gelmesini çok önemsediğini kaydeden Destici, mahkemenin verdiği ilk ara kararın kendisini tatmin etmediğini belirtti. Desici konuşmasına şöyle devam etti: "Tabi yargılanmaları çok önemli. Elbette ki 11 Mayıs’taki duruşmaya getirilmeleri ve orada iddianamenin yüzlerine karşı okunması ve tabi ki bununda Türkiye’de canlı yayınlanarak bununda ibreti alem için Bütün Türkiye’nin görmesi lazım ki bir daha hiç kimse darbeye cesaret edemesin."

Reklam
Reklam

Türkiye’nin mevcut Anayasasıyla yine 12 Eylüller, 28 Şubatlar yaşayabileceğine dikkat çeken Destici, "Bunu engellemenin veya ortadan kaldırmanın böyle bir ihtimali sıfıra yakın bir noktaya getirmenin en önemli iki yolu var. Birincisi sivil demokratik bir anayasa yapıp bu anayasayla millet iradesinin vesayetten kurtulması. İkincisi de bu ihtilala üzerine Türkiye’ye konuşlandırılmış olan ordunun bu konuşlandırılmasının bir an önce terk ettirilerek sınırlara doğru kaydırılması. Ve bir savunma ordusu hüviyetine büründürülmesidir." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: