BBP Genel Başkanı Destici:

İZMİR (A.A) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terör sorununu ABD'ye, İsrail'e, Barzani'ye havale etmenin "kediye ciğer teslim etmek" anlamına

İZMİR (A.A) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terör sorununu ABD'ye, İsrail'e, Barzani'ye havale etmenin "kediye ciğer teslim etmek" anlamına geleceğini söyledi.

Destici, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında şehit haberlerini aldıkça büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Mevcut terörle mücadele politikasının sürdürülmesi durumunda Türkiye'nin şehit vermeye devam edeceğini savunan Destici, "Yıllardır terörle mücadele edilmedi, edilmiş gibi yapıldı" diye konuştu.

Teröristle mücadele edecek eğitimli birliklerin oluşturmanın ve asker sivil işbirliğini sağlamanın gerekli olduğunu dile getiren Destici, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Siz hala teröre destek verdiğini net olarak ortaya koymuş ABD, İsrail ve Barzani ile bu işleri çözmeye kalkarsanız çözemezsiniz. Terör sorununu ABD'ye, İsrail'e, Barzani'ye havale etmek, 'kediye ciğer teslim etmek' demektir. 27 yıldır terörle mücadele ediliyor. Bir yıl olsa anlarım, hazırlıksız yakalanabilirsiniz ama 27 yıldır bununla karşılaşıyorsanız, bölgede varlıkları bilindiği halde operasyona maruz kalınıyorsa hala kayıplarımız oluyorsa yüzde 100 zafiyet var demektir. Bu zafiyeti gösterenlerden de milletin hesap sorması gerekir. 'Biz PKK ile mücadele edeceğiz hem de BDP ile müzakere edeceğiz' derseniz olmaz. Başta idam cezası olmak üzere bir takım hukuki tedbirlerin alınmasını istiyorum ama mevcut hukukun da işletilmediğini görmek bizi çıldırtıyor."

Destici, Türkiye'de son günlerde başkanlık sisteminin tartışıldığını, tartışmanın kimseye zararı olmayacağını söyledi.

"Milletten gizli olarak bir büyükşehir yasasının hazırlandığını" ileri süren Mustafa Destici, "Bu büyükşehir yasasının sümen altında değil milletin gözünün önünde tartışılması lazım. İleride başkanlık sistemi ile Türkiye'yi eyalet sistemine bölecek bir sistemi bu millet kabul etmez. Merkezi sistem bize Osmanlı'dan devredilmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Destici, Ege Üniversitesi'nde bir öğretim üyesi tarafından başörtülü öğrencilerin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin soru üzerine, "İnsanların dini inançlarına, bireysel hak ve özgürlüklerine engel olmanın uzun süreçte ne kadar tehlikeli olduğunu gördük. Darbe sistemleri bile başarılı olamadı. Milletin isteğinin önünde kimse duramaz. Neticede her şey millete göre düzenlenmeli ve onun tercihlerine göre yapılmalıdır. Başörtüsü yasağı ülkemizde uzun süre devam etti, kız öğrencilerimiz büyük hak kayıplarına uğradı. Bugün hala o zihniyetin devam ediyor olmasının hiçbir faydası yoktur" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: