BBP Genel Başkanı Destici:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Acil olarak bu 9 BDP'li, bir bağımsız milletvekiliyle ilgili fezlekelerin Meclis'e sevk

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Acil olarak bu 9 BDP'li, bir bağımsız milletvekiliyle ilgili fezlekelerin Meclis'e sevk edilmesi, dokunulmazlıklarının kaldırılması, konunun yargıya intikal ettirilmesi lazım" dedi.

Partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Harun Karaaslan'ı, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki evinde ziyaret eden Destici, annesinin vefatından dolayı "baş sağlığı" dileklerini ileterek, bir süre Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu.

Destici, ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında terörün geldiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Siyasi, eğitim, ekonomi ve hukuk boyutlarında Türkiye'de 30 yıldır terör sorunuyla iyi mücadele edilmediğini savunan Destici, şöyle devam etti:

"Terörle ilgili var olan hukuk bizi tatmin etmiyor. Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nda değişiklikler yapılması gerekiyor. İdam cezasının, teröristler ve küçük yaşta çocuklarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürenler için geri getirilmesini istiyoruz. Sanki Türkiye, bir hukuk devleti değil. PKK'nın uzantısı milletvekilleri ne devlet ne millet ne de hukuk tanıyor. Şımardıkça şımarıyorlar, azgınlaştırdıkça azgınlaşıyorlar, pervasızlaştıkça pervasızlaşıyorlar ve bunlara göz yumuluyor. Bunlar öyle tehditler savuruyorlar ki, 'Dokunulmazlıklarımızı kaldırırsanız yakarız, yıkarız' diyorlar. Devlet olan devlet hiçbir şeyden korkmaz, çekinmez ve içinde ikinci bir otoriteye müsaade etmez."

-"Devletin ağırlığını koyması lazım"-

Destici, demokrasilerin, özgürlükçe ve güvenlikçi olmak üzere vazgeçilmez iki ayağı bulunduğunu anlattı.

Reklam
Reklam

Bu iki ayağın bir arada olması gerektiğine dikkati çeken Destici, şöyle konuştu:

"Güvenliği sağlayamadığınız zaman özgürlükten bahsetmek mümkün değildir. Dolayısıyla önce bu güvenlik sağlanmalıdır ve bu pervasızlıklara son verilmelidir. Mehmetçiği şehit eden teröristlerle bu milletvekillerin sarmaş dolaş görüntüleri ortaya çıktığında, Meclis açılınca gereğinin yapılacağı söylendi. İki ay geçti ve hala gereği yapılmadı. Bir an önce Sayın Başbakan ile CHP ve MHP'nin, verdikleri sözlerin arkasında durmasını bekliyoruz. Bu işi sulandırmaya, yaymaya gerek yok. BBP olarak dokunulmazlıkların kürsüyle sınırlandırılmasını istiyoruz. Ancak bugün acil bir konu var. Acil olarak bu 9 BDP'li, bir bağımsız milletvekiliyle ilgili fezlekelerin Meclis'e sevk edilmesi, dokunulmazlıklarının kaldırılması, konunun yargıya intikal ettirilmesi lazım. Şimdi bütün bunları Meclis'teki 869 dokunulmazlık dosyası ile aynı safa koyarsanız, aynı muameleye tabi tutarsanız, burada da hakkı ve adaleti yerine getirmemiş olursunuz. Devletin ağırlığını koyması lazım."

Reklam
Reklam

Destici, milletin büyük çoğunluğunun, 9 BDP'li ve bir bağımsız milletvekilinin dokunulmazlıklarını kaldırılmasını istediğini öne sürerek, bu yapılmazsa devletin millete sırtını dönmüş, milletten uzaklaşmış olacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: