Bbp Genel Başkanı Destici Bayram Namazını Diyarbakır'da Kıldı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, konuşmasında, Türkiye'de Ramazan demeden, bayram demeden Müslüman kanı akıtmaya devam...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, konuşmasında, Türkiye'de Ramazan demeden, bayram demeden Müslüman kanı akıtmaya devam edenleri Allah'a havale ettiğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Destici Ramazan Bayramı'na Diyarbakır'da girdi. Bayram namazını Diyarbakır Hazreti Süleyman Camii'nde kılan Destici, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaştı. Hazreti Süleyman Camii'ndeki sahabe mezarlarının önünde dua eden Destici, cami avlusunda açıklamalarda bulundu.

Önceki bayramda Muş, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Sivas'ta bayram kutladığını hatırlatan Destici, "Allah bize bu bayramda da çok önemli bir mekanda, Hazreti Süleyman Camii'nde Ramazan Bayramı namazını kılmayı nasip etti" diye konuştu. Sahabelerin defin olduğu bu mekanda bayram namazını eda ettiğini ve Diyarbakırlılarla kucaklaştığını kaydeden Destici, Diyarbakır'ın, Mekke ve Medine'den sonra belki en çok sahabenin defin olduğu, en çok peygamber kabrinin bulunduğu şehir olduğunu vurguladı. Bugün yeryüzünde en çok sömürülen, en çok kan ve gözyaşına boğulan coğrafyanın İslam coğrafyası olduğuna işaret eden Destici, "Bu bayramı da bundan dolayı İslam dünyası olarak, Müslümanlar olarak üzüntüyle buruk bir şekilde karşıladık. Başta Arakan'da, Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Suriye'de, Libya'da Müslümanlara zulmediliyor. Yüzünüzü nereye çevirirseniz çevirin, doğuya da, batıya da, kuzeye de, güneye de çevirseniz mutlaka bir Müslüman katliamıyla, zulmüyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Bütün Müslüman kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun. İnşallah bu bayram onların kurtuluşuna ve İslam aleminin birlik ve beraberliğine vesile olur" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ramazan ayı dinlemeden, bayram dinlemeden Müslüman kanı akıtmaya devam edenler bulunduğuna işaret eden Destici şöyle konuştu:

"Biz Allah'ın emriyle birbirimize bağlanmışız. Müslümanlar kardeştir. Bizim için bundan daha üst bir emir olmamalı. Bütün ölçümüzü buna göre belirlemeliyiz. Maalesef ülkemiz içinde de Müslüman kanı akıtmaya devam edenler var. Hiçbir ahlaki, vicdani, dini, İslami hassasiyet gözetmeden, Ramazan demeden, bayram demeden, bunların hiçbirisine aldırış etmeden polisimizi, askerimizi, sivilimizi katledenler var. Bunları da Allah'a havale ediyorum. İnşallah bu bayram vesile olur ve milletimiz birliğini, beraberliğini devam ettirir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz