BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehir'de:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hiçbir zaman PKK ile Kürt kardeşlerimizi terazinin aynı kefesine koymadık" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hiçbir zaman PKK ile Kürt kardeşlerimizi terazinin aynı kefesine koymadık" dedi.

Destici, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir'i ziyaret etti. Destici, ziyaretinde yaptığı konuşmada, ESO'nun Türkiye'nin en önemli odalarından birisi olduğunu kaydetti.

Eskişehir'in Türkiye ekonomisine verdiği katkının günden güne artacağını ifade eden Destici, şöyle konuştu:

"Sanayicimize tam bir destek olmamasına rağmen bu günlere geldi. Eskişehir, 30 yıl önce Türkiye'nin 6'ncı büyük sanayi kentiydi. Ancak şimdilerde 16-17'nci sırada. Bu da diğer illere teşviklerin artmasıyla oldu. Bu açığın kapatılmasını istiyorum. Kamu desteği bütün sanayicilerin arkasında olmalıdır. Eskişehir'deki sanayicilere de devlet ve kamu desteğinin bütün illere yapıldığı oradan verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sanayiciliğin öncülülerinden birisi Eskişehir'dir. Eskişehir ve ülke ekonomisi için el birliğiyle çalışmalıyız."

Reklam
Reklam

Özaydemir de ESO'nun herhangi bir partiye yakınlığının ve uzaklığının olmadığını belirterek, odanın her kesimden sanayiciyi barındırdığını bildirdi.

-"Bu sürece inanmıyoruz"-

Destici, ziyaretin ardından bir gazetecinin "İmralı görüşmelerini nasıl değerlendiriyorsunuz-" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"BBP olarak terörün bitmesini en çok isteyen siyasi partiyiz. Biz bu süreci bir barış süreci, İmrali süreci, İmralı müzakereleri olarak görmüyoruz. Bu sürece terörist başıyla, bebek katiliyle 30 yıldır bu milletin kanını emen, geleceği yok eden teröristlerle pazarlık, müzakere süreci olarak görüyoruz. PKK'ya büyük darbelerin vurulduğu, KCK'nin kökünün kurutulma aşamasında olunduğu bir zamanda, bunların yapılması manidardır. Bu sürecin, Türkiye'yi terör belasından kurtaracağını düşünmüyorum. Bunu bir barış süreci olarak görmüyorum. Bu süreci, Türkiye'nin ve büyük Türk milletinin bu kayıplar yaşayacağı, PKK'nın ve siyasi uzantılarının büyük güç kazanacağı bir süreç olarak görüyorum. Bu süreci, devletin ismini değiştirme süreci, dilimizin yanına ikinci bir dil ekleme, bayrağımızın yanına ikinci bir bayrağın çekilme süreci olarak görüyorum. Bu sürece inanmıyoruz."

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin "Halkların Demokratik Kongresi heyetinin Karadeniz ziyareti üzerine nelere söyleyeceksiniz-" sorusu üzerine Destici, "30 yıldır provokasyon yapmaya, milleti birbirine düşürmeye, Kürt-Türk kavgası çıkartmaya çalışıyorlar. Bunu başaramayınca fiili olarak provokasyon yapmaya başladılar. Sözde barış, demokrasi gezisi... Gidenlere bakıyorsun, hal ve tavırlarına, kılıklarına, kıyafetlerine, konuşma üsluplarına, Valilik dışında ziyaret ettikleri yerlere bakıyorsun, eski, 1980 öncesi yol arkadaşları... Tamamen milleti provoke ettiler. Bu milletin sağduyusu, hoşgörüsü büyüktür. Hiçbir zaman PKK ile Kürt kardeşlerimizi terazinin aynı kefesine koymadık. PKK bizim düşmanımız, Kürtler kardeşimiz" diye konuştu.

-Eskişehir Valiliği ziyareti-

Destici ve beraberindekiler, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'i makamında ziyaret etti.

Koçdemir, kabulünde, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Destici de Koçdemir'in Eskişehir'de göreve başladığından itibaren tecrübesi, bilgi birikimi ve yakın diyalogları, etkinliğiyle kente çok üst düzeyde hizmet ettiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği'nin çok önemli bir görev olduğunu vurgulayan Destici, "Sayın Valimiz, Balkanlara, Türki Cumhuriyetlere ziyaretlerde bulunuyor. Bu çok olumlu bir çalışma" dedi.

Muhabir: Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: