BBP Genel Başkanı Destici:-"Hükümet Bugüne Kadar Içinde Bulunduğu Bu Kararsızlıktanbir An Önce Vazgeçmeli, Bir Ileri Bir Geri Politikaları Derhalterk Etmeli Ve Terörle Topyekun Bir Mücadele Sergilenmeli"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hükümet bugüne kadar içinde bulunduğu bu kararsızlıktan bir an önce vazgeçmeli, bir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hükümet bugüne kadar içinde bulunduğu bu kararsızlıktan bir an önce vazgeçmeli, bir ileri bir geri politikaları derhal terk etmeli ve terörle topyekun bir mücadele sergilenmeli" dedi.

Destici, konuşmacı olarak katıldığı Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu Siyaset Okulu tarafından düzenlenen panel öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 yıldır Türk milletinin yüreğinin her gün yanmaya devam ettiğini söyledi.

"Devleti yönetenler henüz PKK terör örgütünü tanımış ve tahlil edememiş durumda" diyen Destici, "Dolayısıyla da uyguladıkları tedavi yöntemleri de buna bağlı olarak maalesef yetersiz kalıyor. 30 yıldır Türkiye, topyekun mücadele etmediği gibi, bugün de maalesef terörle topyekun mücadele verilmiyor. Bakın bugün sabah gördüm, OECD Türkiye'yi uyarıyor. Diyor ki, '22 Şubat 2013'e kadar terörün finansmanı ile mücadele etmezsen, gerekli kararlılığı göstermezsen, seni üyelikten atarız' diyor. Türkiye'nin terörün finansmanı ile mücadele etmediğini uluslararası bir kuruluş söylüyor, dayatıyor, tehdit ederek söylüyor" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Destici, hem güvenlik boyutu, hem de terörün finansmanı ile mücadele noktasında, terörü destekleyen ülkelere karşı dış boyutu ile Türkiye'nin yıllardır gerektiği gibi mücadele etmediğini savunarak, "Gerekli hazırlıkları yapmadık. Bugün de maalesef yapılmıyor" diye konuştu.

Hükümeti uyarmak istediklerini söyleyen Destici, şöyle devam etti:

"Hükümet bugüne kadar içinde bulunduğu bu kararsızlıktan bir an önce vazgeçmeli, bir ileri bir geri politikaları derhal terk etmeli ve terörle topyekun bir mücadele sergilenmeli. Eğer siz Apo ile görüşmeyi kabul etmişseniz, Oslo'yu devam ettirmeyi kabul etmişseniz siz zaten terörle mücadelede sınıfta kaldığınızı, başarısız olduğunuzu, bununla baş edemeyeceğinizi bir nevi deklare etmiş oluyorsunuz. Bu devlet PKK ile PKK'nın ağababalarını yok etmesini, ortadan kaldırmasını bilir. Yeter ki topyekun ve kararlı bir mücadele sergilensin. Suriye konusunda da kendimizi zor durumda bırakan politikalar izleniyor. Türkiye şu saat itibariyle çok fazla şansı olan bir ülke değil. Maalesef bugün geldiği nokta da Türkiye, bir nevi kendi kendisini bataklığa sürükledi ve bu bataklıktan geri dönüşle ilgili çok güvenli yollar kendisine tesis etmesi lazım. Bunu yaparken de geldiği nokta itibariyle devletin ve milletin itibarını da düşünerek, akıllı sükunetle, kararlı bir şekilde duruş sergileyerek bu işi Türkiye lehine çevirebilir. Ama şu anda geldiğimiz noktanın Türkiye'nin lehine olduğunu hiç kimse söyleyemez. Türkiye hem asker hem maddi hem uluslararası itibar anlamında hem de İslam ülkeleri nezdinde büyük bir itibar kaybına doğru yürüyor."

Reklam
Reklam

Destici, daha sonra panelde "Suriye, Terör ve Yeni Yerel Yönetimler Yasası" konulu bir sunum yaptı.

Muhabir: Tarık Üzgün / Halil İbrahim Başer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: