BBP Genel Başkanı Destici, Simav'da: "4+4'lük Zamdan Hiçbir Kesim Memnun Olmadı.Memurun Da Emeklinin De Yüzünü Güldüremediler"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, memur maaş artış oranlarına ilişkin, "4+4'lük zamdan hiçbir kesim memnun olmadı. Memurun

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, memur maaş artış oranlarına ilişkin, "4+4'lük zamdan hiçbir kesim memnun olmadı. Memurun da emeklinin de yüzünü güldüremediler" dedi.

Destici, Kütahya'nın Simav ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Özel Engelliler Okulu ziyareti sırasında gazetecilere açıklama yapan Destici, bir süredir gündemden düşmeyen süt tartışmalarına değinerek, ülkede suni gündem oluşturulduğunu, asıl gündem maddesinin terör olduğunu ve Türkiye'nin 27 yıldır terörle mücadelede istenilen noktaya gelinemediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Memur maaş artış oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, şunları kaydetti:

"Ülke iyi idare edilmiyor. Toplumun her kesimi yaşamlarını mutsuz bir şekilde sürdürüyor. Ülkemizin şu an için tek ihtiyacı ehliyetli ve liyakatli kadroların iş başına gelmesidir. Hükümete, memur ve emekliye 'bu yıl için 6+6, önümüzdeki yıl için de 5+5 zam ve enflasyon farkı verilsin' diye öneride bulunduk. Ancak kabul etmediler. İşte gördüğünüz gibi verilen 4+4'lük zamdan hiçbir kesim memnun olmadı. Memurun da emeklinin de yüzünü güldüremediler."

Destici, 2009 yılından beri depremlerin yaşandığı Simav'da her şeyin iyi gittiği yönünde yanlış bir algının var olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Gerçekleri Simav'a gelince gördük. Orta hasarlı ve ağır hasarlı bina sahipleri ile iş yeri yıkılan vatandaşların yaralarının halen sarılmadığını gördük. Orta hasarlı bina sahiplerine verilen 15 bin liralık güçlendirme kredisinin yetersiz olduğu bir gerçektir. Simavlı depremzedelere devletin daha fazla yardım yapması ve elinden tutması gerekiyor. Simav depremi ile ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği kanısındayım. Yapılanlar ve vaat edilenleri yeterli bulmuyorum."

Reklam
Reklam

Destici, ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: