BBP Genel Başkanı Destici, Tüm Sağlık Sen heyetini kabul etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Tüm Sağlık-Sen Başkanı Okay Erözgün, Genel Sekreter...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Tüm Sağlık-Sen Başkanı Okay Erözgün, Genel Sekreter Murat Kılıç, İl Sekreteri Fevziye Kodal ve İl Mali Sekreteri Taner Kolsuz'u makamında kabul etti.

Kabulde açıklama yapan Tüm Sağlık Sen Başkanı Okay Erözgün, sağlık çalışanlarının medyada yansıtıldığı gibi yüksek oranlarda ücret almadığını ifade ederek, son dönemlerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını belirtti. 12 Eylül referandumu döneminde gündeme gelen memura toplu sözleşme ve toplu görüşme hakkının halen verilmediğini dile getiren Erözgün uzlaştırma kurulunun da hükümetin atayacağı memurların inisiyatifine bırakıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

BBP Genel Başkanı Destici ise hükümet yetkilileri ve Başbakan ile yaptığı görüşmelerde sağlık çalışanlarının sorunlarını her zaman dile getirdiğini ifade ederek, sendikaların demokrasi adına çok önemli işlevler gördüğünü kaydetti. 12 Eylül Referandumu sürecinde memura toplu sözleşme hakkını Büyük Birlik Partisi’nin önerdiğini hatırlatan Destici, “Parti olarak her zaman çalışanın yanındayız.” dedi. Türkiye’de sendikalaşma oranının yüzde 60’ta kaldığına dikkat çeken Destici, sağlık sektöründe sistemin taşeron işçiye doğru gittiğini söyledi. Taşeronlaşmayı doğru bulmadıklarını belirten Destici, kadrolu sağlık çalışanı ile taşeron sağlık çalışanı arasında sosyal haklar ve ekonomik haklar bakımından büyük farklar olduğunu anlattı. Ücret konusunda ise çok küçük bir kesimin yüksek oranda ücret aldığını dile getiren Destici, geriye kalan kesiminde sosyal haklar ve eşit ücreti hak ettiğini vurguladı. Tam Gün Yasasını savunduklarını dile getiren Destici, “Biz hastanelerde her dakika uzman doktor olması gerektiğini düşündüğümüz için Tam Gün Yasası'nı savunduk." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz