Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Azmış sözde milletvekillerinin dokunulmazlığı meclise geldiğinde derhal kaldırılmalı hem de...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Azmış sözde milletvekillerinin dokunulmazlığı meclise geldiğinde derhal kaldırılmalı hem de AK Parti, CHP, MHP'nin oyunun tamamı ile yargıya sevk edilmelidirler" dedi.

Destici, dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Destici, Büyük Birlik Partisi'nin kurulduğu yıldan bu yana milletvekili dokunulmazlıklarının kürsü ile sınırlandırılmasını dile getirdiklerini belirten Destici, "Ve bunu milletimize taahhüt ettik. Bugünkü meclis tablosunun bunu yapamayacağı aşikardır. Çünkü mecliste çoğunluğu BDP'li vekillerin olmak üzere mecliste grubu bulunan her siyasi partinin milletvekilleri ile ilgili dokunulmazlık dosyaları bulunmaktadır. Onun içindir ki tartışmayı bu yöne çekmek bu güne kadar sürdürülen samimiyetsizliğin yeni bir tezahürüdür" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Destici, milletin beklentisinin PKK'lı teröristlerle sarmaş dolaş olan bazı BDP'li ve bağımsız milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak yargıya sevk edilmeleri yönünde olduğunu belirtti. "Hiçbir demokrasi ve hukuk anlayışının teröre ve şiddete prim vermez" diyen Destici, "Terör ve şiddet ile iç içe olan siyasi organizasyonlara hayat hakkı tanımaz. İdam cezası başta olmak üzere her defasında Avrupa hukukunu, uluslar arası hukuku önümüze koyanlar niye bu konuda Avrupa ve uluslararası hukuka bakma ihtiyacı hissetmezler. Uluslararası Venedik kriterleri, teröre ve şiddete bulaşan hiçbir siyasi partinin açık kalamayacağını beyan etmektedir. PKK'nın siyasi uzantısı BDP, bu hali ile Avrupa'da 3 ay siyaset yapamaz" değerlendirmesinde bulundu.

“Belki de en baştaki görevi siyasi partilerin teröre ve şiddete bulaşıp bulaşmadıklarını, ülkenin varlığını, milletin birliğini tehdit edip etmediklerini gözetlemek ve eğer hukuka uygun hareket etmeyen siyasi parti var ise, onunla ilgili kapatma davası açmak olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı niçin görevini yapmamaktadır” diyen Destici, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, önündeki hukuka göre mi hareket edecektir, yoksa siyasi havayı koklayıp siyasi telkinlere, siyasi münazaralara göre mi adım atacaktır?” dedi.

Reklam
Reklam

"1994'E GERİ DÖNÜLMELİ"

Destici, bugün yine dokunulmazlıkların kaldırılmasını hukuken değil siyaseten tartışanların, 1994'e geri dönüleceğinden bahsettiğini kaydederek, "Evet 1994'e dönülmelidir" dedi.

1994 yılından alınan kararın Türkiye'yi rahatlattığını ve PKK'ya ise ağır bir darbe vurduğunu belirten Destici, şu ifadeleri kullandı:

"O dönemde DEP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması terörü azdırmamış, tam tersine terörün ve bölücü zihniyetin gerilemesine sebep olmuştur. 1994 ile 2002 arasında neredeyse terör tamamen durmuştur. Yine DEP'li milletvekillerinin tutuklanması PKK'nın siyasi taban bulmasını da zorlaştırmış, PKK'yı temsil eden siyasi partiler yüzde 4 oy oranını geçememiştir. Yine o dönemde DEP milletvekili olupta 10 yılını cezaevinde geçirenler bugün BDP içinde daha aklıselim ve ılımlı bir tavır sergiler hale gelmişlerdir. Yani 1994de hukukun uygulanması terörün belini kırmış ve bölgeyi de ciddi anlamda rahatlatmıştır. O güne kadar her istediğinde sokaklar da eylem yapan, kepenk kapattıran DEP, o karardan sonra bunların hiç birini yapamamıştır.

Reklam
Reklam

Bunun içindir ki bu hadsiz, pervasız, azmış sözde milletvekillerinin dokunulmazlığı, fezlekeleri meclise geldiğinde derhal kaldırılmalı hem de AK Parti, CHP, MHP'nin oyunun tamamı ile yargıya sevk edilmelidirler. Sayın Başbakan çok doğru bir yoldadır. Milletin yüzde 90'lara varan kesimi bu sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istemektedir. Biz bu konuda sayın Başbakanı ve onunla birlikte hareket edenleri destekliyor, tebrik ediyoruz. Çünkü demokrasiler özgürlükçüdür ama aynı oranda da güvenlikçidir. Güvenliğin olmadığı yerde özgürlük, özgürlün olmadığı yerde de refah olmaz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: