BBP İl Başkanı Bağcı: ABD Ve AB Terör Konusunda Net Tavır Koymalı

BBP Antalya İl Başkanı Bekir Bağcı, terörle mücadelede etkin sonuç almak için acilen profesyonel orduya...

BBP Antalya İl Başkanı Bekir Bağcı, terörle mücadelede etkin sonuç almak için acilen profesyonel orduya geçilmesi gerektiğini söyledi. Bağcı, Türkiye'nin dostuyuz diyen ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden de net tavır almalarını istedi.

İl Başkanı Bağcı, Manavgat'ta parti binasında yaptığı açıklamada, 30 yıldır milletin başına bela olan PKK terör örgütünün kökünün kazınmasının zamanının geldiğini kaydetti.

Terör örgütü PKK'nın, Türkiye düşmanı uluslararası güçlerin piyonu olduğunu belirten Bağcı, başta Hakkari olmak üzere, karakol saldırılarının önüne geçmek için de hedef karakollar yerine mobilize birliklerin mücadele için daha yararlı olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Bağcı; Türkiye'nin kalkınması ve ileri demokrasi seviyesine çıkmasını istemeyen karanlık güçlerin, uluslararası toplantılarda terör örgütüne talimat vererek, karakol baskını yaptırdığının altını çizdi. Bağcı, hükümetin, bölgede terörün kazınması için havadan ve karadan geniş çaplı operasyonları sürdürmesi gerektiğini kaydetti. Bağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör olaylarında bıçak kemiğe dayandı. PKK terör örgütünün kökünün kazınması için sınır ötesi harekat dahil olmak üzere operasyonlara hız verilmeli. Milletimiz, 30 yıl içinde 25 bin asker, polis, öğretmen, din görevlisi ve vatansever sivil vatandaşını teröre kurban verdi. Terörle 30 yılda 380 milyar doları heba oldu. Artık kandan beslenen şer şebekesine son vermenin vakti geldi. Terörün 50 bin kişilik özel eğitimli birliklerle sona ereceğine inanıyoruz. Terörle mücadelenin profesyonel birliklerin yapmasıyla daha kısa sürede sonuç alacağımıza inanıyoruz. Barış söylentileri terör örgütünün bir oyunu. Ülkemiz, PKK terör örgütüyle mücadele ederken Türkiye düşmanı gizli devletlerle de mücadele ediyor. PKK terör örgütünün kökünün kazınması konusunda Türkiye'nin dostuyuz diyen ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden net tavır almalarını istiyoruz. Bazı Avrupa ülkeleri PKK'yı kınıyoruz diyor. Ardından da kendi ülkelerinde PKK'nın ofis açmasına izin veriyor. Bu ne perhiz ne lahana turşusu."

Reklam
Reklam

Bağcı, terör örgütünün, Hakkari Dağlıca'da 8 Mehmetçiği şehit etmesini lanetlediklerini belirtti. Bağcı, şehit olan 8 askere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve 15 yaralı Mehmetçiğe Allah'tan acil şifa dilediğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: