BBP Lideri Destici: Milletimiz Provokasyonlara Gelmesin

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, son günlerde yaşanan terör olayları sonrası yaşanan...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, son günlerde yaşanan terör olayları sonrası yaşanan provokasyonlara dikkat çekerek, vatandaşların sağduyulu davranmaları gerektiğini söyledi. “12 Eylül öncesi gibi millet birbirine düşürülmek isteniyor.” diyen Destici, terörle mücadele yöntemlerinin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Şırnak’ta, terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı GATA’da şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım’ın cenaze törene katılan BBP Lideri Destici, son günlerde artan terör olaylarının maksatlı olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Ramazan Bayramı’nda şehit olan ve dün Gaziantep’te yaşanan bombalama olaylarında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen BBP Lideri Mustafa Destici, terörü lanetlediğini kaydetti. Türkiye’de 28 yıldır terörle mücadele konusunda gerekenin yapılmadığını belirten Destici, “Türkiye terörle mücadele etmedi. Ediyormuş gibi yaptı. Ben bunu muhalefet olsun diye söylemiyorum. Terörle gerçek anlamda mücadele edilmiyor.” dedi.

Devleti yönetenlerin, hükümetin terör konusuna yeni yaptırımlar getirmesi gerektiğinin de altını çizen Genel Başkan Destici, “Devleti yönetenler neyi bekliyorsunuz? Ülkenin parçalanıp bölünmesini mi bekliyorsunuz, milletin birbirine getirilmesini mi bekliyorsunuz? 12 Eylül öncesi gibi millet birbirine düşürülmek isteniyor.” ifadelerini kullandı.

Türk milletinin oynanan oyuna gelmemesi gerektiğini de belirten Destici şöyle dedi: "Dolayısıyla milletimizi sağduyuya davet ediyorum. Kesinlikle provokasyona gelmesinler. PKK ve BDP’nin yapmak istediği budur. Ama devleti yönetenler de akıllarını başına alsınlar ve teröristlerle doğru düzgün mücadele edilsin.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: