BBP Lideri Destici: Yargı yolu herkese açık olmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, MİT tutuklamaları ile ilgili kanunların, yasaların uygulanması...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, MİT tutuklamaları ile ilgili kanunların, yasaların uygulanması gerektiğini söyledi. Hukuk ve yargı yolunun açık olması gerektiğini ifade eden Destici, “Bunların da mutlaka bir denetim, kontrol mekanizmaları tarafından kontrol edilmesi lazım. Kontrolsüz olmaz.” dedi.
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 27 Ocak’ta yapılan olağan genel kurulda tekrar başkan seçilen BBP Genel Başkanı Destici’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Kamalak, Destici’ye başarılarının devamını diledi. Kamalak, Destici ile Suriye gezisindeki deneyimlerini paylaştı. Destici ise kendisine Suriye’den teklif geldiğini, ancak partililerle yaptıkları istişare sonucu gitmeme kararı aldıklarını anlattı.
BBP Genel Başkanı Destici, MİT mensuplarının tutuklanmaları kararı ile ilgili gelen soruya, hukuk kurallarının, yargı yolunun herkese açık olması gerektiğini savundu. MİT mensuplarının, kendi kanunları içinde kalması gerektiğini belirten Destici, sınırların dışına çıkanlarla ilgili ise yargı yolunun açık olması gerektiğini kaydetti. Destici, şöyle devam etti:
“MİT, kendi kanunları içinde kalmalı. O kanunların sınırları dışına çıkan, bizzat eylemlere karışan, bizzat güvenlik güçlerine kurşun sıkan, bizzat KCK eylemlerini düzenleyen, onun öncülüğünü yapan MİT mensupları varsa veya muhbirleri varsa elbette bunlarla ilgili hukuk ve yargı yolunun açık olması lazım. Bunların, bir denetim, kontrol mekanizmaları tarafından kontrol edilmesi lazım. Kontrolsüz olmaz.” CHP’nin ve MHP’nin, MİT ile ilgili düzenlenen özel kanun teklifine karşı çıkmasına değinen Destici, kendilerinin de iktidarda olması durumunda aynı yolu izleyeceklerini öne sürdü.

Reklam
Reklam

KAMALAK, MİT TUTUKLAMALARINI 28 ŞUBAT DÖNEMİNDEKİ UYGULAMALARA BENZETTİ
SP Genel Başkanı Kamalak ise MİT mensupları ile ilgili Meclis'e getirilen kanun teklifini, hukuk devleti açısından yanlış karar olarak karşıladıklarını açıkladı. Bu kararı, 28 Şubat'taki bazı hakimlerin başörtüsü ile ilgili verdikleri karara benzeten Kamalak, “28 Şubat'ta bir kısım hakimlerimiz, misalen başörtüsü yasağının hiç bir hukuki temeli yoktur. Bu münasebet ile başörtülü öğrenciler mağdur edilmemeli. Doğru kararlar veriyorlardı. Ertesi gün hakimlerin başka başka yerlere sürüldüğünü görüyorduk. Şu an benzer bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz