BBP, Mamak Cezaevi'nin de müze olmasını istiyor

Ankara'da siyasi tutukluların kaldığı ve müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi ardından, Mamak Cezaevi'nin de müze olması...

Ankara'da siyasi tutukluların kaldığı ve müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi ardından, Mamak Cezaevi'nin de müze olması isteniyor.

Büyük Birlik Partisi (BBP) heyeti, bir helikopter kazasında hayatını kaybeden kurucu genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun da kaldığı Mamak Cezaevi'nin müzeye dönüştürülmesi için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı ziyaret edecek. Heyet, Yazıcıoğlu'nun Mamak Cezaevi'nde yazdığı 'Üşüyorum' adlı şiirini Milli Savunma Bakanı (MSB)'na verecek.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, yarın Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı ziyaret edecek. 12 Eylül Mağduru Ülkücüleri Komisyonu Başkanı Çayır ve beraberindeki komisyon üyeleri, saat 12.00'de Yılmaz'ın makamına gidecek. Görüşmede, Yılmaz'dan Mamak Cezaevi'nin müzeye dönüştürülmesi istenecek. Bu konuda destek talebinde bulunulacak.

Reklam
Reklam

Ayrıca, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'Üşüyorum' adlı şiiri ile 12 Eylül'de idam edilen merhum Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesine yazdığı mektup da Bakan Yılmaz'a takdim edilecek. Çayır, daha önce yaptığı bir açıklamada, Mamak Cezaevi'nin müze olmasının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin imajına katkı sağlayacağını söylemişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz